Boyabat'ta 3. Çocuk Kitapları Günleri 

Boyabat'ta 3. Çocuk Kitapları Günleri 

Boyabat'ta 3. Çocuk Kitapları Günleri 

Boyabat ilçesinde Boyabat Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Çocuk Kitapları Günleri açıldı. 

Boyabat Belediyesi tarafından 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi salonunda bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen 3. Çocuk Kitapları Günleri, İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ve diğer davetlilerin katılımıyla açıldı. 

Başkan Çakıcı kurdele kesimi öncesinde 3. kitap günlerinin açılışında emeği geçenlere, yazarlara teşekkür edip, "İnşallah 3 gün süreyle açık kalacak bu kitap günlerimiz, çok sayıda çocuklarımızın çok sayıda da kitap okumalarına vesile olur. Hayırlı uğurlu olsun" dedi. 

Kitap fuarına Eğitimci - Yazar Yılmaz Erdoğan ve Eğitimci - Yazar Adil Karagöz katıldılar. Salonda 20 yayınevine ait 5 bin kitap sergilendi. 

Eğitimci - Yazar Yılmaz Erdoğan yaptığı açıklamada kitap sevgisinin aşılanması için kitap fuarlarının yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti. 

Erdoğan, "Bu amaçla yazar, öğrenci buluşması büyük önem taşıyor. Öğretmenler ve velilerin öğrencilerinin bu fuara katılımlarını sağlaması, çocukların kitaplarla buluşmasını sağlayacaktır. Teknoloji bağımlılığından kurtulmanın yolu, çocukları kitaplarla buluşturmak, kitap sevgisini ve okuma alışkanlığını kazandırmaktır. 

Ülkemizde kitap okuma oranının yükseltilmesi için bu tür organizasyonlara çok ihtiyaç bulunmaktadır. Bu anlamda Boyabat Belediyesi önemli bir noksanlığı kapatmış oluyor. Başkanımız Şefik Çakıcı'ya teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum"
dedi. 

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2019, 16:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138