Boyabat'ta 2023 yılı "Gençler Arası Şiir Okuma Yarışması Sinop Finali" yapıldı

Boyabat'ta 2023 yılı "Gençler Arası Şiir Okuma Yarışması Sinop Finali" yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Kültür ve Sanat Yarışmaları" kapsamında 2023 Yılı Gençler Arası Şiir Okuma Yarışı Sinop İl Finali Boyabat ilçesinde yapıldı.

Boyabat Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Boyabat Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından Boyabat ilçesi 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi'nde gerçeleştirilen etkinliğe Sinop Gençlik Merkezi ve Boyabat, Ayancık, Durağan, Erfelek, Türkeli Gençlik Merkezlerinden 13-17 yaş kategorisinde 21 katılımcı, 18-25 yaş kategorisinden 15 katılımcı olmak üzere toplam 36 katılımcı dereceye girmek için şiirlerini seslendirdiler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunuşu ardından konuşan Boyabat Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ceylan, Boyabat Belediyesi olarak kültürel etkinliklere önem verdiklerini ve geleneksel hale getirdikleri kitap okuma haftasının bu yıl altıncısını yaptıklarını ifade ederek,"Yazarlarla sobet etmeyi severim, şiir, hikaye, roman yazmak için önce çok okumanın gerekliliğini gördüm. Ancak güzel şiirler yazmak için de illa büyük okullar bitirmenin şart olmadığına da şahit oldum." dedi.

Ceylan, yazmış olduğu Ab-ı Efsun isimli şir kitabını yazmasına sebep olan anısını anlatarak kitabındaki İnsan başlıklı şiirini okuyup, şiir yarışması katılımcılarına başarılar diledi.

Boyabat Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Faruk Erdem de konuşmasında 2023 yılı şiir okuma Sinop il finali yarışmasını Boyabat'ta düzenlemekte onur duyduklarını belirterek, "Şiir, düşünce ve özlemlerin süzülerek, ruha yansıması ve ruhtan sonra da dilde yer bulmasıdır. Şiirde bir kelimeyle bir roman, bir hikaye tek başına anlatılabilir." dedi.

Biz ilkokuldan beri kahramanlık şiirleriyle yoğrulan birer filiziz diyen Erdem, Nurullah Genç'in Söyle Bana Hindiba başlıklı şiirini okuyarak izleyicilere katılımları için teşekkür etti.

Boyabat ilçesi liselerinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri olarak görev yapan Hacer Akcan, Hümeyra Erkan ve Huri Kılıç'tan oluşan jüri heyetinin okunan şiirleri değerlendirmesi sonucunda 13-17 yaş kategorinde Sezai Karakoç'un Mona Roza şiirini okuyan Hazal Yıldırım, yarışmada 1. olurken, Hüseyin Nihal Atsız'ın Geri Gelen Mektup şiirini okuyan Ayça Üstün 2. Arif Nihat Asya'nın Bayraksız Olamam şiirini okuyan Fatmanur Kaya da 3. oldu.

18-25 Yaş kategorisinde ise Mehmet Akif Ersoy'un Cenk şiirini okuyan Mehmet Nuri Düzenli, yarışmada 1. olurken, Ahmet Arif'in Anadolu şiirini okuyan Emine Cantürk 2. Özdemir Asaf'ın Eskisi Kadar Özlemiyorum Seni şiirini okuyan Şevval Tomakin ise yarışmanın 3. oldu.

Her iki kategoride yarışmanın 1. olan katılımcılar 6-10 Mart 2023 tarihleri arasında Ordu ilinde yapılacak bölge finaline katılma hakkını kazandılar.

Yarışmaların ardından müzik öğretmenleri eşliğinde Boyabat Gençlik Merkezi gönüllüleri tarafından gençlik konseri müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Yarışma programı, dereceye giren yarışmacılara protokol tarafından plaketleri ve tüm katılımcılara da katılım belgeleri verilip, hatıra fotoğrafları çekimiyle sona erdi.

Yarışmaya Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ceylan, Boyabat Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Faruk Erdem, Boyabat Gençlik Merkezi Müdürü Halil Emre Kaya, Ayancık Gençlik Merkezi Müdürü Özkan Özdemir, Türkeli Gençlik Merkezi Müdürü Nezahat Demirkaya, Durağan Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Kızılırmak, Boyabat KYK Müdürü Gökhan Karakaya ve şiirsever vatandaşlar katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2023, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115