Boyabat'ta "2. Kitap Günleri" Açıldı


Boyabat'ta "2. Kitap Günleri" Açıldı

Boyabat Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Boyabat 2. Kitap Günleri" açıldı.

Boyabat 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezinde açılışı yapılan "Boyabat 2. Kitap Günleri" etkinliğine katılan Araştırmacı Yazar Adem Özbay kitaplarını tanıtıp okuyucularına kitaplarını imzaladı.

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı etkinliğin kurdele kesimiöncesi yaptığı konuşmasında "Öncelikle yazarımız Adem Özbay hocamıza ve kitap günlerimize katılan tüm kitapseverlerimize hoş geldiniz diyorum. Maalesefki toplumumuzda kitabı kullanmıyoruz, sosyal medyayı kullanıyoruz. Kitap, bizlere verim veren, insanın zihnini çalıştıran, belleğimize güzel bilgiler dolduran kalıcı bir kültür kaynağıdır. Nasıl ki atalarımızın dediği gibi 'işleyen demir pas tutmaz" isekitap okuyan beyinlerde ışıl ışıl olur, çevresinebilgi saçar.

Sevgili çocuklar en az ayda bir kitap okuyun. Sizler geleceğin liderleri, kaymakamları, mimarları yani Türkiye'nin geleceği sizlersiniz. Ne kadar okursanız Türkiye'nin geleceği de o kadar iyi olacaktır. Tekrardan katılımlarınız için teşekkür ediyorum, Ramazanınız mübarek olsun." dedi.

Araştırmacı Yazar Adem Özbay da yaptığı konuşmasına 'Arkadaşlar içinizde yurdışı ülkelere gideniniz var mı ?' diye soru yönelttikten sonra  "Belki yurt dışaşına gidememişsinizdir ama her okuduğunuz her kitabın yazarının ülkesine gider oraları tanırsınız. Hatta aya, marsa gidersiniz. Belki küçük bir kasabada yaşarsınız ama okuduğunuz kitaplarla yeryüzünün her noktasına gidersiniz. Lütfen kitapsız kalmayın, sosyal medyanın yanında kitapların sayfalarını da çevirin. Başkanıma ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Özbay, AA muhabirin 'çocuklarımızı kitap okumaya nasıl teşvik edebiliriz' sorusuna verdiği cevapta ise "Önce anne ve babaların, öğretmenlerin okuması lazım. Biz yapmadımız bir şeyi çocuklarımıza yapın dediğimiz zaman maalesef etki etmiyor. Otobüste yaşlı bir teyze kitap okusa, öğretmen teneffüs arasında kitap okusa, anne yemek pişirme arasında kitap okusa çocuk okumaz mı ? Maalesef bunları görmeyince çıcuklarımız da kitap okumuyor" ifadelerinde bulundu.

Programın açılışıyla birlikte okullardan gelen öğrenciler ve öğretmenler kitapları inceleyip aldıkları kitapları Özbay'a imzalattırdılar.

23-24-25 Mayıs günlerinde açık olacak Boyabat 2. Kitap Günlerinde sergilenen kitapların etiket fiyatının yüzde otuz indirimli olarak satılacağı ifade edildi.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2019, 14:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115