BOYABAT MÜFTÜLÜĞÜ'NÜN ÖRNEK "YAZ KUR'AN KURSLARI" BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

BOYABAT MÜFTÜLÜĞÜ'NÜN ÖRNEK "YAZ KUR'AN KURSLARI" BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Boyabat İlçe Müftülüğü tarafından Yaz Kur'an Kursları kapsamında hazırlanan "Mescid-i Nebevi Modelli Cami Merkezli Hayat" projesi uygulaması büyük ilgi görüyor.

Boyabat İlçe Müftülüğünün düzenlediği Yaz Kur'an Kurslarındaki öğrencilere  Kur'an-ı Kerim, ibadet, ilmihal, adab-ı muaşeret, öncü şahsiyetler ve tarihi değerlerimizi içeren konularda dersler verilirken; öğretmenlerinin rehberliğinde kurum ziyaretlerinde bulunarak sportif faaliyetler, geleneksel oyunlar, sinema ve film izleme, matematik oyunları, teknoloji, musiki, sanat atölyeleri, tiyatro drama, zeka oyunları, gezi ve piknik etkinliklerine de katılarak beceri kazanma ve geliştirme etkinliklerinde bulunuyorlar

İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz, Hacı Ergün Gürbüz Camisi'nde kurs gören öğrencileri ziyaret etti. Kurs öğrencileri Kaymakam Yılmaz'ı Çanakkale Marşı'nı okuyarak karşıladılar. 

Yılmaz, bir süre kurs öğrencilerini izledikten sonra yaptığı konuşmasında, biz vatanımız olmazsa yaşayamayız. Bizim en önemli kıymetimiz vatanımız, devletimiz, milletimiz, dinimizdir. Biz vatanımıza göz koyanlara, saldıranlara karşı kanımızın son damlasına karşı savaşan bir milletiz. Çananakkale zaferiyle de bunu tüm dünyaya gösterdik. dedi.

Kaymakam Yılmaz, çocuklara ne tür bir meslek edinmek istediklerini sorup cevapları dinleyerek "Her meslek önemlidir, yeter ki mesleğinizi severek ve hakkıyla yapın. Müslüman ahlakıyla yapacağınız her iş, sizi başarıya götürecektir. Ailenize, devletinize milletinize faydalı bireyler olarak çalıştığınız sürece hem siz hem devletimiz güçlü olacaktır. Güçlü olduğumuz zaman da kimse bize düşmanlık yapamayacaktır. Bu zafer marşımızı en güzel şekliyle söyleyip Çanakkale ruhunu yaşayıp ve yaşattığınız için hepinize teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi. 

İlçe Müftüsü Mehmet Evirgentürk, Yaz Kur'an Kurslarıyla ilgili basına yaptığı açıklamada, Kur’an kursu öğreticileri ve diğer din görevlileri tarafından Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı kurs ve camilerde her yıl düzenlenen yaz Kur’an kursları, ülkemizin genelinde olduğu gibi Anadolu’nun kadim yerleşim yerlerinden olan, geleneklerine bağlı ve adı hafızlarıyla anılan Boyabat ilçemizde de 102 öğretici hocanın 64 derslikte 1885 kayıtlı öğrencinin katılımıyla faaliyetlerini sürdürmektedir, dedi.

Yaz Kur'an kursları, geleceğin teminatı gençlerimizin dini, ahlaki ve manevi gelişimlerini sağlamak ve şuurlu nesiller yetiştirmek için bir ihtiyaçtır, diyen Evirgentürk,

"Boyabat İlçe Müftülüğümüz de değişen ve gelişen dünya şartlarında öğrenci ve ailelerin bu beklentilerine cevap verebilmek adına, Kur’an kurslarının etkinliğini ve verimliliğini artırmak, bütün çocuklarımızın yaz kurslarından istifade etmesini sağlamak için çalışmalarına devam etmektedir. 

Müftülüğümüz bünyesinde geleneksel tarzda eğitim veren yaz Kur'an kurslarımızın yanında İlçemiz Merkezindeki Yıldız, Çamlıca, Beytarla, Çamlıca Tepe ve Hacı Ergün Gürbüz camilerinde uygulanmakta olan etkinlik ağırlıklı proje, yaz Kur’an kurslarımız bulunmaktadır. 

Proje dahilindeki kurslarımızda belirli yaş grubunda ve  seviyede öğrencilere ufuk kazandırıcı programlar çerçevesinde eğitim verilmekte, esnek program anlayışıyla ve öğrenci merkezli bir yaklaşımla üründen çok sürecin ön plana çıktığı bir yöntem uygulanmaktadır. 

Öğrencilere Kur'an-ı Kerim, Hazreti peygamberin hayatı ve ilmihal bilgilerinin yanında musiki, ney, ilahi, tiyatro-drama, sinema, ebru sanatı, alçı kalıp ve ahşap yakma sanatları, karate, bilgisayar teknik dersleri ve zeka oyunları ile öğrenirken eğlenmelerini ve öğrenme sürecinde sıkılmadan öğrendiklerini anlama ve davranışa dönüştürmeye yönelik etkinliklere ağırlık verilmektedir. 
 

Ayrıca öğrencilerin ufuklarının gelişmesi ve devletimizi tanımaları adına önder şahsiyetlerin kurslarımızı ziyareti, şehitlik, emniyet ziyareti, ilk yardım eğitimi tanıtımı, müze ziyareti, gençlik merkezi ziyareti, kütüphane ziyareti, yeşilay, kızılay, trafik polisi itfaiye ziyaretleriyle bilinçlendirme faaliyetleri, meslek tanıtımları, kurum ziyaretleri, tabiatta ders ve piknik gibi faaliyetlerin yanında her gün ikramlara da yer verilmektedir. Proje yoğun talep görmekte olup öğrenci sayısına istinaden bazı camilerde 8-9 tane öğretici hizmet vermektedir.
 

Ülkemizde çocuklarının temel dini bilgilere ve inandığı dine uygun bir yaşam biçimine sahip, vatanını, milletini, devletini seven şuurlu bir nesil yetiştirmeyi hedefleyen müftülüğümüz Yaz Kur’an kurslarında önemli bir fonksiyon icra etmektedir. Kur’an’ın öğrenilmesi, öğretilmesi, anlaşılması, ezberlenmesi ve usulüne uygun olarak okunması için Boyabat İlçe Müftülüğü hizmet etmeye devam etmektedir." ifadelerine yer verdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan da camide kurs gören öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında, üzerinde yaşadığımız toprakları atalarımızın kanıyla aldık, kanımızla da koruyacağız. Bunun için de herkes işini en güzel şekilde yapmalıdır, dedi.

Özkan, konuşmasında "Herkez görevini en iyi şekilde yaparsa ülkemizin başına herhangi bir sıkıntı gelmez. Ülkemiz daha da kalkınır, daha da gelişir.

Bizim dinimiz evrensel bir dindir, diyen Özkan, "1400 yıl  önce gelen dinimizin kuralları 2022 yılında da geçerli ve her türlü ihtiyacımızı karşılıyor. 5 bin yıl geçse de yine evrenselliğini yitirmeyecek. Bizim dinimizde hoşgörü var saygı sevgi var, yardımlaşma var. 

Burada hocalarımızdan dinimizi iyice öğrenip hayatımıza uygulayarak iyi bir insan, ahlaklı bir insan, ailemize, çevremize ve içinde bulunduğumuz topluma faydalı olacağız. Dinimizi öğrenen bir kişi insana zarar veremez, bir hayvana zarar veremez. Çünkü kötü davranışların hepsi dinimizde yasaklanmıştır. Özetle, dinimiz bize iyi bir insan olmayı emrediyor, dedi.

7-12 yaş grup öğrencileri için 27 Haziran 2022 tarihinde açılan kurslar 26 Ağustos 2022 tarihine kadar devam edecek.

Mahmut Coşkun 

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2022, 15:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115