Boyabat Halk Eğitimi Merkezi Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Boyabat Halk Eğitimi Merkezi Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Boyabat Halk Eğitimi Merkezi Yıl Sonu Sergisi Açıldı

SİNOP (AA) - Boyabat ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yıl sonu sergisi açıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunuşu sonrasında konuşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Özcan; Halk Eğitimi Merkezi olarak hedeflerinin yaygın eğitimde, ekonomik büyüme ve sosyal gelişmenin en önemli unsurlarından olan insan gücünün yetiştirilmesi olduğunu vurguladı. Özcan, konuşmasında; 

"Boyabat Halk Eğitimi Merkezimiz 3 idari personel ,6 kadrolu öğretmen, 20 Kadrosuz Usta öğretici ve 2 Yardımcı Hizmetli personelle ilçemize hizmet vermektedir. 2018/2019 Eğitim Öğretim Yılının başlamasıyla birlikte Halk Eğitimi Merkezimizce ilçe genelinde 114 adet kurs açılmıştır. Bu kurslara 1225 kadın 604 erkek olmak üzere toplam 1829 kursiyerin kaydı yapılmıştır. Bu kursiyerlerden 722’si kurslar sonucunda sertifika almaya hak kazanmıştır.

Merkezimiz, çeşitli kurum ve kuruluşlarla da işbirliği yapmaktadır. Sinop Orman Müdürlüğü ile "Avcı Eğitimi" kursu , Sinop Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile 10 adet Mesleki ve Teknik kurs işbirliği halinde açılmıştır. Bu kurslara 258 kursiyerin kaydı yapılmıştır.

Önceki yıllarda başlatılan okur yazarlık seferberliğinin 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında da devam ettiğini belirten Özcan, "Merkezimiz tarafından bu eğitim öğretim yılında köy ve ilçe merkezinde toplam 11 adet okuma yazma kursu açılmıştır. Bu kurslara 69 kadın , 1 erkek olmak üzere 70 kursiyerin kaydı yapılmıştır." dedi.

Özcan, "Milli kültür varlıklarımız ve kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarımızın araştırılması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için kuşaklar arası bağın kurulması temel hedefimiz olacaktır. Bizlere bu bağlamda her türlü desteği veren Kaymakamımız Fatih Aksoy’a , Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı’ya ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Osman Özkan’a teşekkürlerimi sunarım." diyerek konuşmasını tamamladı.

Program halk oyunları gösterisi ve protokol tarafından kursiyerlerin belgelerinin verilmesi sonrasında, Kaymakam Aksoy ve beraberindeki heyet tarafından serginin açılış kurdalesinin kesilip, serginin gezimiyle sona erdi. 

Sergi açılışı programına Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Boyabat Cumhuriyet Başsavcısı Akın Çetin, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Gülcü, İlçe Jandarma Komutanı Astsby Bçşv Özay Topçu,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2019, 17:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138