Beyaz bayrak ve beslenme dostu okul projesi belge töreni yapıldı

Beyaz bayrak ve beslenme dostu okul projesi belge töreni yapıldı

Beyaz bayrak ve beslenme dostu okul projesi belge töreni yapıldı

Sinop’ta, beyaz bayrak ve beslenme dostu okul projesi kapsamında sertifika almaya hak kazanan okullara belgeleri verildi.

Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde yürütülen Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında düzenlenen Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul belge töreni Sultan Hatun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirildi. 

Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında düzenlenen Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul belge töreni programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Program daha sonra İl Milli Eğitim Müdür Vekili Davut Kaya ve İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan’ın projeyle alakalı birer konuşma yapmaları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü sunumlarının gerçekleştirilmesi ile devam etti. 

Konuşmaların yapılması ve sunumların gerçekleştirilmesinin ardından bir konuşma yapan Vali Vekili Mehmet Tanışır; ‘‘Çocuklarımızın sağlıklı, temiz, hijyenik ortamda okula devam etmesi çok önemli. Özellikle beyaz bayrak uygulamasıyla temiz, hijyenik okul ortamı sağlanıyor. Beyaz bayrak hak eden 32 Okul Müdürünü yöneticilerini ve öğrencilerini tebrik ediyorum. Ayrıca beslenme dostu okullarda da sağlıklı bir eğitim ortamı sağlanıyor. Beslenme Dostu Okul olma hakkı kazanan 19 okulumuzu tebrik ediyorum. Bu konuda da emeği geçen İl Sağlık Müdürlüğümüze, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve emeği geçen Okul Aile Birliklerine teşekkür ediyor, hepinizi saygı ile selamlıyorum’’ dedi. Program Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Sertifikası almaya hak kazanan okullara belgelerinin takdim edilmesi ile son buldu. 

Boyabat'tan:
1- Fatih ilkokulu
2- Sarıağaççayırı İlk ve ortaokulu
3- Mevlana Mesleki teknik ve Anadolu lisesi
4- Boyabat mesleki teknik ve Anadolu lisesi
5- Mehmet Akif Ersoy Anadolu lisesi
Beyaz bayrak ve beslenme dostu okul belgesi almaya hak kazandı.

Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul belge törenine Vali Vekili Mehmet Tanışır’ın yanı sıra, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, İl Milli Eğitim Müdür V. Davut Kaya, Kurum Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Okul Aile Birlikleri ve öğrenciler katıldı.

-Haber merkezi

YORUM EKLE
YORUMLAR
Meraklı
Meraklı - 5 yıl Önce

Mehmet Maviş plaket alıyor mu veriyor mu? Konumu veya vasfı nedir bilen var mı?

SIRADAKİ HABER

banner115