Benim Şehrim Boyabat belgeseli yayınlandı


Boyabat Şehit Ersoy Gürsu Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından ‘’ Benim Şehrim Boyabat ‘’ isimli belgesel tanıtımı gerçekleştirildi.

Sinop’un Boyabat İlçesinde Şehit Ersoy Gürsu Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin koordinesinde Benim Şehrim Boyabat isimli belgesel ve dergi tanıtımı yapıldı. 15 Temmuz Şehitleri Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen program saygı duruşu ve istiklal marşıyla başladı . Okul Müdürü Numan Karamustafaoğlu  Şehit Ersoy Gürsu Anadolu Lisesi’nin 30. Kuruluş yılında böyle bir projeye imza atmaktan gurur duyduklarını ifade etti.

Karamustafaoğlu konuşmasında  ‘’ Öğrencilerimizin kendi memleketlerini daha iyi tanımaları, memleket sevgisini daha yakından hissetmeleri ve özellikle de yetiştikleri bu toprakların güzelliklerini değerlerini daha iyi  bilmeleri için yaptığımız bu çalışmanın aşamalarını sizlere anlatmaya çalışacağım.

Bu proje  az önce saydığımız kazanımları öğrencilere kazandırması açısından çok önemli gördüğümüz bir çalışma. Çünkü günümüzde özellikle bilişim araçlarının hayatımızda fazlaca yer almasıyla  tarihsel olarak nesillerden nesillere aktarılan değerlerin yok olabildiğini gördük.Biliyoruz ki toplumlar kendi değerlerini, örf ve adetlerine sahip çıktıkları sürece kendi öz varlıklarını devam ettirebilirler.  Bu şekilde geçmiş ile yaşadıkları zaman arasında köprü kurabilirler.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından ilçe tanıtımıyla ilgili bir proje hazırlamamız gerektiği bizlere söylendiğinde arkadaşlarımızla birlikte beyin fırtınası gerçekleştirerek böyle bir proje yapmamız gerektiği kanısına vardık. İlçede daha önce yapılmamış bir proje yapmak istedik. Tanıtımı internet platformunda da paylaşılacak formatta yaptık  daha geniş kitlelere ulaşarak ile tanıtımına katkı sağlamayı hedefledik.

Bu belgeselde Boyabat’ın tarihini, kültürünü, coğrafyasını, sanat tarihini ve ilçedeki manevi unsurlarını bulabilirsiniz. Çekimlerin yapılmasında yolumuzun kesiştiği sosyal medya içerik üreticisi Boyabatlı İsmail Kuru’ya ve değerli hocamız Fadıl Cısdık’a teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum.

Başta bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Boyabat Kaymakamı Enver Yılmaz’a ayrıca Belediye Başkanı Hüseyin Coşar’a, yardımlarını bizden esirgemeyen Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan’a  teşekkürlerimi sunuyorum.
 
Okulumuzun 30’uncu, Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yılında böyle bir projeye imza atmaktan çok büyük mutluluk duymaktayım. Hepinize iyi seyirler dilerim
.’’ dedi.

Program halk oyunlarının ardından 42 dakikalık  Benim Şehrim Boyabat Belgesel gösterimiyle devam etti.Boyabat İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz  belgeseli çok beğendiğini söyleyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Program ilçede çeşitli organizasyonlarda başarı kazanan öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesi akabinde sona erdi.