Baba ile oğlu birlikte çalışıp birlikte başararak diplomalarını aldılar.

Baba ile oğlu birlikte çalışıp birlikte başararak diplomalarını aldılar.

Baba ile oğlu birlikte çalışıp birlikte başararak diplomalarını aldılar.

Sinop'un Boyabat ilçesinde baba ile oğlu aynı okul, aynı alan ve aynı daldan mezun olarak meslek lisesi diplomalarını aldılar.

Boyabat ilçesi Yıldız Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Yıldız Erkek Kuaförlüğünü işleten Sedat Avcı ve oğlu Fatih Can Avcı, Boyabat Mesleki Eğitim Merkezi Güzellik ve saç bakım hizmetleri alanı Erkek Kuaförlüğü dalında Meslek Lisesi diploması aldılar.

Baba Sedat Avcı, mezuniyet töreninde duygularını ifade ederken bizlere bu imkanı sunan Milli Eğitim Bakanlığımıza, ilçe milli eğitim müdürümüz Osman Özkan'a, Boyabat Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Aslan ve tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz, dedi.

Avcı, "Her meslek dalında olduğu gibi bizim mesleğimizde de müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek için uzman öğretmenlerimizden ders almak, yeni bilgiler beceriler kazanmak çok yararlı oldu" ifadelerinde bulundu.

Boyabat Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Aslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan'ın da katıldığı mezuniyet töreninde yaptığı açıklamada 2020-2021 eğitim - öğretim yılında toplam 50 ustaya belge vermenin gururunu yaşamaktayız, dedi.

Aslan, konuşmasında, "Mesleki Eğitim Merkezleri ilköğretim mezunu olmak şartı ile; ilköğretim mezunları, ortaöğretimden herhangi bir sebeple ayrılanlar, bir ortaöğretim kurumundan mezun olanlar, üniversite mezunları, lise diploması ve ustalık belgesi olanlar ustalık belgesinin olduğunu beyan edenler, meslek lisesi diploması alabilmektedirler. Ortaokul mezunu olup ustalık belgesi olanlar 1 sene diploma telafi derslerine gelerek meslek lisesi diploması alabilmektedirler. Merkezimiz %100 iş imkanıyla en uygun okullardandır. Mesleki eğitim merkezlerinde 33 alan 181 meslek dalında eğitim verilebilmektedir.

Boyabat Mesleki Eğitim Merkezinde bu yıl, 12. Sınıf öğrencilerinden 17’sine lise diploması ve ustalık belgesi , Meslek lisesi mezunu 12. Sınıf öğrencilerinden 2 sine ustalık belgesi, lise diploması ve ustalık belgesi olan ustalardan 4 kişiye meslek lisesi diploması , Ustalık belgesi olan ortaokul mezunu ustalardan ise 27 kişiye alanlarında meslek lisesi diploması ile toplamda 50 ustaya belge vermenin gururunu yaşamaktayız."dedi.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2021, 15:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115