Ayrancıoğlu'na Romanya'dan Mükemmellik Ödülü

Ayrancıoğlu'na Romanya'dan Mükemmellik Ödülü

AŞKIN AYRANCIOĞLU’NA ROMANYA’DAN “MÜKEMMELLİK ÖDÜLÜ”

Romanya'nın Deva şehrindeki "13. HumoDEVA Uluslararası Karikatür Yarışması"nda Boyabatlı karikatür sanatçısı Aşkın Ayrancıoğlu’nun eseri 69 ülkeden gönderilen 3458 eser arasında “Mükemmellik Ödülü”ne değer görüldü.

Geçtiğimiz yıl duyurusu yapılan ve son katılım tarihi önce 30 Eylül 2018 olarak açıklanan daha sonra 25 Ekim 2018'e uzatılan Romanya'nın Deva şehrindeki "13. HumoDEVA Uluslararası Karikatür Yarışması"nın kazanan isimleri açıklandı. Yarışmanın "Altın Ödül"ünü iki çizer kazandı. Türkiye'den Oğuz DEMİR ile Romanyalı çizer Doru AXINTE "Altın Ödül"ün ortak kazananı oldular.

"Gümüş Ödül"ü Belçika'dan Stefaan PROVIJN, "Bronz Ödül"ü Romanya'dan Gelu PASCAL ile Norveç'ten Firuz KUTAL aldı.

17 çizere de “Mükemmellik Ödülü” verildi. "Özel Onur Diploması ve bestcartoon.net Kişisel Galeri Ödülü" kazanan çizerler: Aşkın AYRANCIOĞLU ve Yüksel CENGİZ (Türkiye), Galym BORANBAYEV (Kazakistan), Marco DAGOSTINO (İtalya), Damir NOVAK (Hırvatistan), Amir KHALEGHI (İran), Rafael CORREA (Brezilya), Marco De ANGELIS (İtalya), Oleg GUTSOL (Ukrayna),Izabela Kowalska WIECZOREK (Polonya), Toso BORKOVIC (Sırbistan), Mohsen ZARIFIAN (İran), Manuel ARRIAGA (İspanya), Paulo VILANOVA (Brezilya), Istvan PARA (Romanya), Armen HAMONANGAN (Endonezya) ve Ali MIRAEE (İran).

Yarışmanın iki "Özel Ödül"ünü kazanan çizerler de şunlar; "Portreler İçin Jüri Özel Ödülü ve Özel Onur Diploması"nı kazanan Paulo PINTO (Portekiz),
"CRISAN Yayınevi'nin Özel Ödülü ve Özel Onur Diploması"nı kazanan Manuel ARRIAGA (İspanya).

Yarışma üç (3) ana başlık altında düzenlendi;
1- Birliği Güç Yapar (Makes Power) (1918-2018: Romanya 100- Büyük Birlikten bu yana 100 Yıl)
2- Kötü Şanslar (13 Numara, Kara Kedi, Cuma vb.)
3- Serbest Konu: (Çizerin 2017-2018 Yılı İçinde En İyi Eseri)




 

YORUM EKLE
YORUMLAR
yüksel mecidiye
yüksel mecidiye - 5 yıl Önce

maşAllah başarıların daim olsun.

SIRADAKİ HABER

banner115