Aşkın Ayrancıoğlu'na bir birincilik daha

Aşkın Ayrancıoğlu'na bir birincilik daha

Aşkın Ayrancıoğlu'na bir birincilik daha

İzmir-Konak Belediyesi 2. Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması’nda “Birincilik Ödülü”nü Boyabatlı karikatür sanatçısı Aşkın Ayrancıoğlu kazandı.

Konak Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen "Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması" sonuçlandı. Yarışmanın birinciliğini Aşkın Aayrancıoğlu kazanırken, Mete Ağaoğlu ikinci, Hasan Ceylan üçüncü oldu. 

On eserin ödül kazandığı ‘Kentler ve Umutlar’ konulu yarışmaya 111 çizer, toplam 350 eserle katıldı.

Konusu ‘Kentler ve Umutlar’ olan yarışmada Sema Pekdaş, Misket Dikmen, Bülent Arabacıoğlu, Sadık Pala, Zafer Güven, Mustafa Yıldız, Ömer Çam, Cemal İlkbahar ve Mete Erden'den oluşan jüri, yaptığı değerlendirme sonucunda Konak Belediyesi Özel Ödülü'nü Şener Tosun'a, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Özel Ödülü'nü Batıkan Özev'e, Mustafa Bora Özel Ödülü'nü Musa Keklik'e ve Jüri Özel Ödülü'nü de Paylaş Kiraz' a verdi. Tufan Selçuk, Halit Kurtulmuş ve Hikmet Çil de üç adet mansiyon ödülünü kazanan çizerler oldular.

Hayata 2008 yılında veda eden usta çizer Eflatun Nuri Erkoç anısına bu yıl ikinci kez düzenlenen yarışmanın ödülleri "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nde İzmir Adnan Daygun Sanat Merkezi’nde düzenlenecek gecede verilecek. Ayrıca yarışmaya katılan karikatürler arasından seçilen eserler belirlenen sanat galerilerinde sergilenecek ve bir albümde toplanacak.

-Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2019, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115