AŞKIN AYRANCIOĞLU KIBRIS’TA JÜRİ ÜYELİĞİ YAPTI

AŞKIN AYRANCIOĞLU KIBRIS’TA JÜRİ ÜYELİĞİ YAPTI

AŞKIN AYRANCIOĞLU KIBRIS’TA JÜRİ ÜYELİĞİ YAPTI

Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği işbirliğiyle, 21. Uluslararası Zeytin Festivali – Uluslararası Zeytin Mizah Şenliği kapsamında düzenlenen 11. Uluslararası Karikatür Yarışması’nda Boyabatlı ünlü karikatür sanatçısı Aşkın Ayrancıoğlu jüri üyeliği yaptı. 5-9 Haziran günlerinde Kıbrıs’ta bulunan Aşkın Ayrancıoğlu ve diğer sanatçılar jüri üyeliğinin yanı sıra çeşitli etkinliklere katılarak dolu dolu günler geçirdiler.

Uluslararası Seçici Kurul Üyeleri’nin 06 Haziran 2022 Pazartesi günü, Grand Pasha Otel’de düzenlenen basın toplantısı ile tanıtılmasıyla başlayan yarışma süreci çeşitli etkinliklerin ardından 9 Haziran günü sona ermişti.

4 günlük yarışma süreci şu şekilde gerçekleşti:

11. Uluslararası Karikatür Yarışması jüri tanıtım toplantısı açılış konuşmasında Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Genel Sekreteri ve Düzenleme Kurulu Üyesi Hüseyin Çakmak, Covit – 19 tedbirleri nedeni ile karikatür yarışması seçici kuruluna iki yıldır yabancı ülkelerden misafir çizer davet edilemediğini, sadece geçtiğimiz yıl Türkiye’den iki çizeri davet edebildiklerini anımsatarak 11 Uluslararası Karikatür Yarışması’nı yeniden yabancı ülkelerden misafir seçici kurul üyeleri ile birlikte gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Uluslararası Zeytin Festivali kapsamında, Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği işbirliğinde düzenledikleri Uluslararası Karikatür Yarışması’nın 11. yıla ulaştığını belirterek, Belediye – Dernek işbirliğinde başlatılan yarışmanın, uluslararası karikatür camiasında kabul ve takdir gören bir etkinliğe dönüşmesinin gurur verici olduğunu belirtti.

Sanatın ve sanatçının, toplumda sevgi, hoşgörü ve barış kültürünün gelişmesinde çok önemli bir role sahip olduğunu vurgulayan Nidai Güngördü, içinde bulunduğumuz coğrafyada en büyük ihtiyacın bu kültürün geliştirilmesi olduğunun altını çizdi. Sevgi, barış ve hoşgörü kültürünün toplumda kökleşmesinin, çocukların erken yaşlardan itibaren sanata yönlendirilmesi ile mümkün olabileceğini belirten Nidai Güngördü, 11. Uluslararası Karikatür Yarışması’nda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, konuşmasının sonunda, 5 Haziran 2022 tarihinde yaşama veda eden Dünya’ca ünlü Türk karikatürcü Latif Demirci’den de bahsetti ve Uluslararası Seçici Kurul Üyeleri ile birlikte Latif Demirci anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

11. Uluslararası Karikatür Yarışması – Uluslararası Seçici Kurul Üyeleri şu sanatçılardan oluştu: Spiro Radulovic (Sırbistan), Marian Avramescu (Romanya), M. Serhan Gazioğlu (Kıbrıs), Nidai Güngördü (Kıbrıs), Saeed Sadeghi (İran), Aşkın Arancıoğlu (Türkiye), Musa Kayra (Kıbrıs), Sevda Deniz Anıl (Türkiye), Selen Selışık (Kıbrıs), Mehmet Selçuk (Türkiye), Derman Atik (Kıbrıs), Hüseyin Çakmak (Kıbrıs).

Basın toplantısında İngilizce-Türkçe özgeçmişleri okunarak tanıtılan ve söz alan Uluslararası Seçici Kurul Üyeleri, 11 yıldır uluslararası karikatür yarışması düzenleyen Girne Belediyesi’ni kutlayarak, seçici kurulda görev yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Basın toplantısının ardından düzenlenen sembolik ödül töreninde, 2020 ve 2021 yıllarında düzenlenen karikatür yarışmalarında dereceye giren ancak, Covid – 19 tedbirleri nedeni ile ödül törenine katılamayan çizerlere ödülleri verildi.

2020 yılında düzenlenen 9. Uluslararası Karikatür Yarışması’nda, serbest konulu bölümde, Büyük Ödül’ü kazanan İranlı çizer Ali Rastoo’ya; 2021 yılında düzenlenen 10. Uluslararası Karikatür Yarışması’nda, Zeytin konulu bölümde, Büyük Ödül’ü kazanan Türk çizer Muammer Kotbaş‘a (Muammer Kotbaş’ı temsilen Aşkın Ayrancıoğlu’na), serbest konulu bölümde, Altın Zeytin Ödülü ile Girne Belediye Başkanı Özel Ödülü’nü kazanan Türk çizer Aşkın Ayrancıoğlu’na; Zeytin konulu bölümde Gümüş Zeytin Ödülü ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Özel Ödülü’nü kazanan Sırp çizer Spiro Raduloviç’e ödülleri takdim edildi.

Sembolik ödül töreninin ardından, Uluslararası Seçici Kurul Üyeleri değerlendirme çalışmalarına başladılar. Değerlendirme çalışmaları iki gün sürdü. Uluslararası Seçici Kurul Üyeleri, “Zeytin” ve “Serbest” konulu dallarda toplam 34 eseri “Ödül Aday Adayı” olarak belirledi. Taklit ya da kopya olup olmadıkları ortaya çıkması için, belirlenen eserler internet ortamında bir süre askıda tutuldu.

Değerlendirme çalışmalarının ardından misafir karikatürcüler, Kıbrıslı Türk karikatürcüler ile birlikte, Girne Ramadan Cemil Meydanı’nda portre karikatür çalışması yaptılar.

Vatandaşların, turistlerin ve genç çizerlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliği ziyaret eden Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, karikatür sanatçılarını kutladı.

Portre karikatür çalışması etkinliğinde Spiro Radulovic (Sırbistan), Marian Avramescu (Romanya), M. Serhan Gazioğlu (Kıbrıs), Saeed Sadeghi (İran), Aşkın Ayrancıoğlu (Türkiye), Sevda Deniz Anıl (Türkiye), Ali Rastroo (İran), Mehmet Selçuk (Türkiye) yer aldı.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Onursal Başkan olarak, değerlendirme çalışmalarını tamamlayan 11. Uluslararası Karikatür Yarışması – Uluslararası Seçici Kurul Üyeleri’ne bir veda gecesi düzenledi.

Nidai Güngördü, gecede yaptığı konuşmada, Uluslararası Seçici Kurul Üyeleri’ne katkıları için teşekkür ederek, şunları söyledi: “11. kez düzenlenen Uluslararası Karikatür Yarışması, her geçen gün daha da ilgi görüp kökleşmektedir. Bu durum bize şunu gösteriyor ki, bu etkinlik uzun yıllar düzenlenmeye devam edilecektir.”

Nidai Güngördü, konuşmasının ardından, Uluslararası Seçici Kurul Üyeleri’ne anısal plaketlerini takdim etti. Gecede karikatürist Aşkın Ayrancıoğlu da Başkan Nidai Güngördü ve Kıbrıslı karikatürist Hüseyin Çakmak’a taş üzerine çizdiği portrelerini hediye etti.

İlk günden son ana kadar Girne Belediyesi ve Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği’nin eşgüdüm halinde her şeyi düşünerek planladığı ve hiçbir aksamanın yaşanmadığı etkinlik süreci için sanatçılar memnuniyetlerini dile getirdiler. Başkan Nidai Güngördü ve Kıbrıslı sanatçılar adına karikatürist Hüseyin Çakmak’a teşekkürlerini bildiren konuk sanatçılar 9 Haziran günü ülkelerine döndüler…

Değerlendirme süreci iki gün süren ve 50 ülkeden 179 karikatürcünün 488 eser ile katıldığı yarışmanın sonuçları şu şekilde kesinleşti:

11. ULUSLARARASI KARİKATÜR YARIŞMASI – 2022

(GİRNE – KIBRIS)

KESİN SONUÇLAR

FINAL RESULTS

ÖDÜLLER – PRIZES

Büyük Ödül (Serbest Konulu Bölüm): 15.000 TL + Altın Zeytin Heykeli + Diploma

Grand Prize (Free Section): 15.000 Turkish Lira + Golden Olive Statue + Diploma

Mete Ağaoğlu (Türkiye – Turkey)

ZEYTİN KONULU BÖLÜM – OLIVE SECTION

Birincilik Ödülü: 5.000 TL + Altın Zeytin Heykeli +

Girne Belediyesi Ödülü (Diploma)

First Prize: 5.000 Turkish Lira + Golden Olive Statue +

Kyrenia Municipality Prize (Diploma)

Gülfidan Özdilek (Türkiye – Turkey)

İkincilik Ödülü: Gümüş Zeytin Heykeli +

Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Ödülü (Diploma)

Second Prize: Silver Olive Statue +

Cyprus Turkish Cartoonists Association Prize (Diploma)

Mojmir Mihatov (Hırvatistan – Croatia)

Üçüncülük Ödülü: Bronz Zeytin Heykeli +

Zeytin Festivali Ödülü (Diploma)

Third Prize: Bronze Olive Statue +

Olive Festival Prize (Diploma)

Luka Lagator (Karadağ – Montenegro)

SERBEST KONULU BÖLÜM – FREE SECTION

Birincilik Ödülü: 5.000 TL + Altın Zeytin Heykeli +

Girne Belediye Başkanı Özel Ödülü (Diploma)

First Prize: 5.000 Turkish Lira + Golden Olive Statue +

Kyrenia Mayor Special Prize (Diploma)

Engin Selçuk (Türkiye – Turkey)

İkincilik Ödülü: Gümüş Zeytin Heykeli +

Zeytin Mizah Şenliği Ödülü (Diploma)

Second Prize: Silver Olive Statue +

Olive Humor Festival Prize (Diploma)

Oktay Bingöl (Türkiye – Turkey)

Üçüncülük Ödülü: Bronz Zeytin Heykeli +

Ramiz Gökçe Özel Ödülü (Diploma)

Third Prize: Bronze Olive Statue +

Ramiz Gökçe Special Prize (Diploma)

Mark Winter (Birleşik Krallık – United Kingdom)

ÖZEL ÖDÜLLER – SPECIAL PRIZES

ZEYTİN KONULU BÖLÜM – OLIVE SECTION

İbrahim Tuncay (Türkiye – Turkey)

Ömer Çam (Türkiye – Turkey)

Bülent Okutan (Türkiye – Turkey)

Rooshan Gataullin (Tataristan – Tatarstan)

Hüseyin Tanyeri (Türkiye – Turkey)

İsmail Kar (Türkiye – Turkey)

Henryk Cebula (Polonya – Poland)

Anas El Lakkis (Lübnan – Lebanon)

Engin Selçuk (Türkiye – Turkey)

Murat Dönmez (Türkiye – Turkey)

Nurcan Şimşek (Türkiye – Turkey)

ÖZEL ÖDÜLLER – SPECIAL PRIZES

SERBEST KONULU BÖLÜM – FREE SECTION

İbrahim Tuncay (Türkiye – Turkey)

Sajad Rafeei (İran – Iran)

Oleg Gutsol (Beyaz Rusya – Belarus)

Mümin Bayram (Türkiye – Turkey)

Konstantin Kazanchev (Ukrayna – Ukraina)

ZEYTİN KONULU BÖLÜM – FİNALİST ÖDÜLLERİ

OLIVE SECTION – FINALIST PRIZES

Abdülkadir Demirhindi (Türkiye – Turkey)

Ahmed Khabali (Fas – Morocco)

Altan Özeskici (Türkiye – Turkey)

Andrea Pecchia (İtalya – İtalia)

Ayhan Alkan (Birleşik Krallık – United Kingdom)

Boris Erenburg (İsrail – Israel)

Bossens Philippe (Belçika – Belgium)

Cival Einstein (Brezilya – Brazil)

Chiorean Cornel – Marin (Romanya – Romania)

Damir Novak (Hırvatistan – Croatia)

Dolgun Dalgıçoğlu (Kıbrıs – Cyprus)

Esmaeil Babaei (İran – Iran)

Gerald Peigneux (Fransa – France)

Guilda Khalife (İran – Iran)

Halit Kurtulmuş Aytoslu (Türkiye – Turkey)

Hayrettin Oturgan (Türkiye – Turkey)

İlker Mansuroğlu (Türkiye – Turkey)

Ioannis Geroulias (Yunanistan – Greece)

Izabela Kowalska – Wieczorek (Polonya – Poland)

Jordan Pop İlliev (Kuzey Makedonya – North Macedonia)

Qi Jingyan (Çin – China)

Lazo Sredanovic (Sırbistan – Serbia)

Lee Hyun Sik (Güney Kore – South Korea)

Louis Pol (Avustralya – Australia)

Lütfü Çakın (Türkiye – Turkey)

Luc Vernimmen (Belçika – Belgium)

Makhmud Eshonkulov (Özbekistan – Ouzbekistan)

Malatesh Garadimani (Hindistan – India)

Marco De Angelis (İtalya – Italia)

Milan Alasevic (Slovenya – Slovenia)

Mileta Miloradovic (Sırbistan – Serbia)

Mustafa Tozakı )Kuzey Kıbrıs – North Cyprus)

Mustafa Zeki Yüce (Türkiye – Turkey)

Mümin Bayram (Türkiye – Turkey)

Nicolae Lengher (Romanya – Romania)

Nikola Kostandinovic (Sırbistan – Serbia)

Oğuzhan Başyayla (Türkiye – Turkey)

Panicos Neocleous (Kıbrıs – Cyprus)

Radko Oketic (Slovenya – Slovenia)

Roman Kubec (Çek – Czech)

Ronaldo Cunha Dias (Brezilya – Brazil)

Serdar Harata (Türkiye – Turkey)

Slobodan Butir (Hırvatistan – Croatia)

Stefaan Provijn (Belçika – Belgium)

Tomas Trunecek (Çek – Czech)

Valeri Tarasenko (Rusya – Russia)

Victor Skopintsev (Rusya – Russia)

Vishal V. Shenoy (Hindistan – India)

Wei Li (Çin – China)

Yasamin Mazandaran (Türkiye – Turkey)

SERBEST BÖLÜM – FİNALİST ÖDÜLLERİ

FREE SECTION – FINALIST PRIZES

Alexander Dubovsky (Ukrayna – Ukrania)

Ali Çetintaş (Türkiye – Turkey)

Arif Albayrak (Kıbrıs – Cyprus)

Athos Careghi (İtalya – Italia)

Aurel Ştefan Alexandrescu (Romanya – Romania)

Boris Erenburg (İsrail – Israel)

Bossens Philippe (Belçika – Belgium)

Bülent Okutan (Türkiye – Turkey)

Dinçer Köksal (Türkiye – Turkey)

Dolgun Dalgıçoğlu (Kıbrıs – Cyprus)

Esmaeil Babaei (İran – Iran)

Fahriye Çıtaklı (Türkiye – Turkey)

Gerald Peigneux (Fransa – France)

Halit Kurtulmuş Aytoslu (Türkiye – Turkey)

İsmail Kar (Türkiye – Turkey)

Imri Musliu (Kosova – Kosovo)

Juli Sanchis Aguado (İspanya – Spain)

Lee Hyun Sik (Güney Kore – South Korea)

Leyla Çınar Algül (Kıbrıs – Cyprus)

Liu Qiang (Çin – China)

Liviu Stanila (Romanya – Romania)

Louis Pol (Avustralya – Australia)

Marco De Angelis (İtalya – Italia)

Marco Fusi (İtalya – İtalia)

Marina Gorelova (Beyaz Rusya – Belarus)

Maya Tcholakova (Bulgaristan – Bulgaria)

Mileta Miloradovic (Sırbistan – Serbia)

Miro Georgievski (Makedonya – Macedonia)

Nooshin Tahvildari (İran – Iran)

Nurcan Şimşek (Türkiye – Turkey)

Oğuzhan Başyayla (Türkiye – Turkey)

Ömer Çam (Türkiye – Turkey)

Radko Oketic (Slovenya – Slovenia)

Roman Kubec (Çek – Czech)

Ronaldo Cunha Dias (Brezilta – Brazil

Slobodan Butir (Hırvatistan – Croatia)

Steffen Jahsnowski (Almanya – Germany)

Tomas Trunecek (Çek – Czech)

Tsocho Peev (Bulgaristan – Bulgaria)

U Nyan Myint (Myanmar – Myanmar)

Valery Momot (Ukrayna – Ukraina)

Viktor Holub (Ukrayna – Ukraina)

Vladimir Stevovic (Sırbistan – Serbia)

Yassin Al Khalil (Suriye – Syria)

Yu Liang (Çin – China)

DÜZENLEME KOMİTESİ

STEERING COMMITTEE

11. Uluslararası Karikatür Yarışması’nda ödül kazanan sanatçılara ödülleri, Ekim ayında Zeytinlik köyünde gerçekleştirilecek 21. Zeytin Festivali’nde verilecek

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2022, 16:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115