Artık YKS sınavları Boyabat'ta da yapılacak

Artık YKS sınavları Boyabat'ta da yapılacak

Artık YKS sınavları Boyabat'ta da yapılacak

ÖSYM tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavlarının Boyabat ilçesinde de yapılması kararı kapsamında Sinop Üniversitesi Boyabat Yerleşkesi Akademik ve İdari personel ile Boyabat ilçesinde görev yapan öğretmenlere ÖSYM yetkilileri tarafından bilgilendirme ve eğitim programı düzenlendi.

Boyabat 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi salonunda gerçekleşen programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunuşu ardından konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Boyabat'ta ilk kez yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı için sevinçli olduklarını belirterek,

"Artık öğrencilerimiz YKS sınavı için ilçe dışına gitmekten kurtuluyorlar. Uzun uğraşlar sonucunda sınavı ilçemize aldık. Böyle önemli bir sınavda görev almadan önce bilgi ve sorumluluklarımızı çok iyi öğrenmemiz gerekiyor. Sınav tecrübesi olan öğretmenlerimizle birlikte bu sorumluluğun da altından kalkacağımıza inanıyorum. İşte bunun için ilçemiz resmi okullarımızda görevli öğretmenlerimiz ÖSYM daire başkanımız ve şube müdürümüz tarafından bilgilendirilecekler. İlçemize hayılı olsun. Öğrencilerimize başarılar dliyorum." dedi.

ÖSYM Daire Başkanı Doç. Dr. Ahmet Kesgin, konuşmasında burada eğitim alıp sınavda görev alacak öğretmen ve idari personelin sadece Boyabat'ta görev alabileceğini vurgulayarak, "Görev ve sorumluluklarımızı en ince detayına kadar öğreneceğiz ki görev ihmalleri olmamasının önüne geçeceğiz. Donanımlı ve bilinçli olacağız. Bizim en küçük bir ihmalimiz yüzünden bir öğrencinin hakkını, hayallerini karartamayız." ifadelerine yer verdi.

ÖSYM Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanlığı Şube Müdürü Hayati Koca da sınav sürecini dört ana başlıkla açıklayarak, sınav öncesi hazırlık, sınav evrakları, sınavın uygulanması ve sınav sonrası işlemlerin gerçekleşmesinde yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Program, ÖSYM yetkililerinin, katılımcıların sorularını yanıtlamalarıyla sona erdi.

- Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2023, 11:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
Okuyan
Okuyan - 13 ay Önce

sınavlarda görev alan öğretmenler işi çok abartıyor sürekli sağa sola yürüyerek kontrasyonu düşürüyor bayan hocalarda topuklu ayakkabı varsa bu 2 katı oluyor kibarca uyardığımız zamansa kızıyorlar tecrübeli hocaları tenzih ediyorum onlar masada oturup o şekilde
Bekliyorlar

SIRADAKİ HABER

banner115