Arkeolojik Keşife Sinop Üniversitesi’nden Destek

Arkeolojik Keşife Sinop Üniversitesi’nden Destek

Arkeolojik Keşife Sinop Üniversitesi’nden Destek

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı izinleri doğrultusunda 2 yıldır Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Serkan Gündüz başkanlığındaki ekipçe yürütülen “Yalova Kıyıları Antik Liman ve Sulaltı Yüzey Araştırması” çalışmalarında önemli bir arkeolojik keşif gerçekleştirildi.
Marmara Denizi’nin Altınova ilçesi kıyılarında geçmişten beri literatürden varolduğu bilinen Kibotos Kalesi’nin kalıntılarına ulaşılan bu yılki araştırma ekibinde yer alan Sinop Üniversitesi Boyabat MYO’dan Öğr. Gör. Harita Y. Mühendisi İlke Ekizoğlu, ulusal ve uluslararası çapta bu denli öneme sahip bir arkolojik buluşu gerçekleştiren ekipte yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Öğr. Gör. Ekizoğlu, öncelikle T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, araştırmayı destekleyen Altınova Belediye Başkanlığı’na, Türk Tarih Kurumu’na ve çalışmalara katılım noktasındaki tutumlarından dolayı Sinop Üniversitesi Rektörlüğü’ne teşekkürlerini sundu. 
Türkiye’de sualtı arkeolojisi alanında çalışan mühendis kökenli nadir akademisyenlerden biri olan Öğr. Gör. Ekizoğlu, bu keşfin genç meslektaşlarına yön tayin edebilecek nitelikte olduğunu ve kültür varlıklarımızın keşfi ve korunması yoluyla geleceğe aktarılmasının her birimizin üzerimizde sorumluluk hissetmemiz gereken bir durum olduğunu bildirerek, halkımızın bu hususta daha duyarlı olmasının gerektigini ifade etti.

https://onedio.com/haber/hacli-seferleri-doneminde-insa-edilmis-yalova-da-kayip-bizans-kalesi-sular-altinda-bulundu-888186
https://www.hurriyet.com.tr/kelebek/keyif/marmara-denizinde-kibatos-kalesi-bulundu-41359985

https://www.trthaber.com/haber/kultur-sanat/kayip-bizans-kalesi-su-altinda-bulundu-437682.html


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115