Aldığı Ödülü Mehmetçiğe Bağışladı

Aldığı Ödülü Mehmetçiğe Bağışladı

Boyabatlı Öğrenciden Örnek Davranış

12 Mart Salı günü İstiklal Marşının Kabullünün 98. Yılı Kutlama Programı, Boyabat 15 Temmuz Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Programda  ortaokullar arası İstiklal Marşı okuma yarışmasında birinci olan Atatürk Ortaokul 8.sınıf öğrencisi Hasan Bayrak isimli öğrenci kazandığı altın ödülünü almayarak Mehmetçik vakfına bağışladı.

Ödülünü Mehmetçik Vakfına bağışladığını açıklayan MHP Boyabat Belediye Başkan Adayı Şükrü Kaya açıklamasında "Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı şiir 12 Mart 1921 günü milli marşımız olarak kabul edildi. Yapılan yarışmada 500 lira ödülü almayan M.Akif Ersoy ödülü Kızılay bünyesinde, kadın ve çocuklara iş öğreten ve cepheye elbise diken Darü’l-Mesâi Vakfına (İş Evine) bağışladı.

Bu davranış üzerine bugünde Boyabat Kültür Merkezin'de yapılan anma programında ortaokullar arası İstiklal Marşı okuma yarışmasında birinci olan  olan onur duyduğum Hızır Hasan Bayrak almış olduğu altın ödülünü Mehmetçik Vakfı'na bağışladı

Boyabat MHP Belediye Meclis Üyesi Adayı olan Ümmet Bayrak kardeşimizi de böyle bir evlat yetiştirdiği için kutluyorum. Başarılar temenni ediyorum." dedi.

-Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115