28.Ayancık kültür, keten ve ahşap festivali başlıyor

28.Ayancık kültür, keten ve ahşap festivali başlıyor

28. AYANCIK KÜLTÜR, KETEN VE AHŞAP FESTİVALİ BAŞLIYOR

Ayancık Belediyesi’nin düzenlediği 28. Ayancık Kültür, Keten ve Ahşap Festivali zengin içeriğiyle 28 Temmuz Cuma günü başlıyor. 

Davul-Zurna ve Bando gösterisiyle başlayacak ve Festival korteji yürüyüşüyle devam edecek festivalde açılış konuşmalarının ardından halk oyunları gösterileri yapılacak. Uluslararası Sinoplu Diyojen 1 ve 2. Yarışmalarının sergi açılışları, Ayancık Belediyesi’nin maddi destekleriyle hayat bulan Amazonlar konulu Sinoplu Diyojen 2. Uluslararası Karikatür Yarışması Ödül Töreni, konserler, çeşitli el sanatları sergileri, Sinop Yazarlar, Şairler ve Sanatçılar Derneği yazarları imza günleri, söyleşiler, karikatür atölyeleri, spor karşılaşmaları vb. pek çok etkinlik 28-29-30 Temmuz günleri boyunca Ayancık halkına ve konuklara unutulmaz güzellikler yaşatacak.

 28. Ayancık Kültür, Keten ve Ahşap Festivali kapsamında Boyabatlı sanatçı Aşkın Ayrancıoğlu da kitaplarını imzalayacak ve söyleşiye katılacak. Sinoplu Diyojen karikatür yarışmalarında jüri üyesi olan Ayrancıoğlu’nun yanı sıra jüri üyesi karikatür sanatçıları Murat Özmenek, Altan Özeskici, Adnan Taç, Erhan Yaşar Babalık, Amazonlar konulu uluslararası yarışmanın büyük ödülünü kazanan karikatürist Musa Gümüş, özel ödül kazanan Mustafa Kurmalı da festivalde yer alacaklar. Karikatüristler üç gün boyunca sergi, ödül töreni, imza günü, söyleşiler ve çocuklarla karikatür atölye çalışmaları gerçekleştirecekler.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2023, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115