Boyabat’ta 2025 Hizmet Bilançosu Açıklandı: Yollardan Altyapıya Dev Yatırım
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Boyabat Kaymakamı Enver Yılmaz, AK Parti Sinop İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Boyabat Belediye Başkanı Hasan Kara, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl ve İl Genel Meclisi üyeleriyle birlikte İl Özel İdaresi Boyabat Bakımevi’ni ziyaret etti.
Ziyarette, Sinop İl Özel İdaresi tarafından 2025 yılı içerisinde Boyabat ilçesinde yürütülen köy yollarında bakım, onarım, genişletme ve iyileştirme çalışmaları, kış şartlarıyla mücadele kapsamında gerçekleştirilen karla mücadele ve yol açma faaliyetleri, içme suyu, kanalizasyon ve diğer altyapı hizmetleri ile bakımevi bünyesindeki iş makinelerinin bakım, onarım ve sevk-idare süreçleri ele alındı.
Vali Özarslan, sahada yürütülen hizmetlerin vatandaşların yaşam kalitesini artırmaya yönelik önemli çalışmalar olduğunu belirterek, görevlerini özveriyle sürdüren İl Özel İdaresi personeline teşekkür belgesi takdim etti.
2025 yılı içerisinde Boyabat’ta İl Özel İdaresi tarafından; 224 kilometre asfalt yaması, 80 kilometre stabilize yol bakımı ve 550 kilometre yol tesviyesi gerçekleştirildi. Ayrıca 36,8 kilometre 1. kat, 10,5 kilometre 2. kat asfalt ve 0,3 kilometre BSK yapımı tamamlandı. İlçede 5 bin metreküp dolgu ve hafriyat çalışması yapılırken, 4 bin 500 kilometre karla mücadele ve yol açma çalışması gerçekleştirildi.
Altyapı çalışmaları kapsamında 24 bin 300 metre içme suyu borusu, 11 bin 500 metre kanalizasyon borusu döşendi; 30 bin metre sulama kanalı temizliği yapıldı. 45 köyde içme suyu, 24 köyde kanalizasyon altyapısı iyileştirildi. İlçede 10 köyde GES kurulumu tamamlanarak toplam GES sayısı 16’ya ulaştı. Ayrıca 8 içme suyu deposunun bakım-onarımı yapılırken, 50 ve 20 ton kapasiteli 2 yeni içme suyu deposu inşa edildi.
Öte yandan 4 box menfez ve 25 koruge menfezde temizlik ve yenileme çalışmaları yapılırken, 25 trafik uyarı ve işaret levhasında sadeleştirme gerçekleştirildi. 40 köy ve 2 mahallede toplam 1.600 ton çöp toplama hizmeti verildi. 2026 yılı asfalt çalışmaları için ise 12 köy yolunda 50 kilometrelik serme ve sıkıştırma çalışması tamamlandı.
Yetkililer, Boyabat’ta yürütülen hizmetlerin önümüzdeki süreçte de planlı şekilde devam edeceğini bildirdi.