BOYABAT’TA 159 KİŞİYE TYP İSTİHDAMI!

Boyabat’ta Müftülükte İstihdam İçin Kura Sonuçları Belli Oldu
Boyabat’ta Müftülükte İstihdam İçin Kura Sonuçları Belli Oldu
İçeriği Görüntüle

Sinop genelinde Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde toplam 649 kişilik Toplum Yararına Program (TYP) açılırken, Boyabat’a 159 kişilik kontenjan ayrıldı. Başvurular 25-29 Ağustos 2026 tarihleri arasında alınacak.

Sinop Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilçe milli eğitim müdürlükleri bünyesinde kamu hizmetlerinin desteklenmesi amacıyla uygulanacak Toplum Yararına Program kapsamında Boyabat’a önemli bir kontenjan ayrıldı.

Boyabat’a 159 kişilik kontenjan

Açıklanan kontenjanlara göre Boyabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde temizlik, bakım ve onarım hizmetlerinde 135 kişi görevlendirilecek.

Bunun yanı sıra bahçe nöbetlerine yardımcı olmak amacıyla Boyabat ve Saraydüzü ilçelerini kapsayan 26 kişilik kontenjanın 24’ü Boyabat, 2’si Saraydüzü için ayrıldı.

Böylece Boyabat özelinde toplam 159 kişilik istihdam imkânı oluşturuldu.

Başvurular 25-29 Ağustos arasında

TYP kapsamında başvurular 25 Ağustos 2026 ile 29 Ağustos 2026 tarihleri arasında alınacak. Başvurular esube.iskur.gov.tr üzerinden ve ALO 170 iletişim hattı aracılığıyla yapılabilecek.

Katılımcıların belirlenmesi amacıyla kura çekilişinin 2 Eylül 2026 tarihinde gerçekleştirileceği bildirildi.

Programın 14 Eylül 2026 tarihinde başlayacağı, 13 Mart 2027 tarihinde sona ereceği açıklandı.

Başvuru şartları neler?

Programa başvuracakların İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması ve 18 yaşını tamamlamış bulunması gerekiyor. Ayrıca program başvurusu, başlangıcı ve devamı sırasında adına başka bir SGK bildirimi yapılmamış olması, vergi mükellefi ve emekli olmaması, açık öğretim hariç öğrenci olmaması ve hane gelirinin net asgari ücretin 1,5 katını aşmaması gibi şartların sağlanması gerekiyor.