Sakarya Caddesi, 2021'den önce yapılamıyor

Sakarya Caddesi, 2021'den önce yapılamıyor

Sakarya Caddesi, 2021'den önce yapılamıyor

Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Sakarya Caddesinde yeni bir düzenleme yapılabilmesi için yasal olarak 2021 yılını beklemek zorunda olduklarını söyledi. 

Belediye Başkanı Barış Ayhan, Sinop Atatürk Caddesi üzerindeki binalarda yapılacak olan dış cephe yenilemeleri ve kamuoyunda çokça dile getirilen Sakarya Caddesi'nin yeniden düzenlenme talebine ilişkin konuştu. 

Atatürk Caddesinde belediye binasının olduğu aksın yıkılıp karşı taraftaki binaların dış cephe yenilemesi ile ilgili TOKİ marifetiyle sokak iyileştirilmesi projesinin kısa süre içerisinde hayata geçirileceğini belirten Ayhan, "Bununla ilgili Sinop Belediyesi adına İller Bankasının hesaba yatırdığı parada var. Bu paranın bir kısmı hazır. Orası ile ilgili Belediye Başkan Yardımcımız Bülent Oktay bey projeyi yürütüyor. Projemiz hazır, İller Bankasına gönderdik. O da yarın hemen ihaleye çıkabilecek durumda" dedi.

PROTOKOL SONA ERİNCE SAKARYA CADDESİNİ YENİDEN DİZAYN EDECEĞİZ
 

Sakarya Caddesinde yeniden düzenleme yapılabilmesi için 2021 yılını beklemek zorunda olduklarını kaydeden Barış Ayhan: "Sakarya Caddesinin projesinin finansmanında KUZKA tarafından katkı sağlanmıştı, ajanslara verilen projelerde sürdürülebilirlik şart var. Yani biz bu projeye finansman sağlıyoruz, siz bu projeyi hayata geçirdikten sonra ne kadar bir süre hizmet edecek, yani sürdürülebilirliği ne kadar? Bütün bu projelerde sürdürülebilirlik şartı var. Bu şart Sakarya Caddesinin projesinde de var. Bu sürdürülebilirlik için verilen sürede 2021 yılı Ocak ayında doluyor. Yani bu tarihe kadar Sakarya Caddesini revize etmek, yıkıp yerine yenisini yapmak mümkün değil. Sadece yaşamı kolaylaştırmak adına ufak tefek dokunuşlarda bulunduk.  Havuzlar vardı havuzları kaldırdık, büyük banklar vardı onları kaldırdık. Ama Ocak 2021’de protokol sona erdiğinde biz Sakarya Caddesini yeniden dizayn edeceğiz" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138