Köstek, güven tazeledi

Köstek, güven tazeledi

Köstek, güven tazeledi

Diyanet -Sen Sinop Şubesi 6. Olağan Genel Kurul seçimleri geniş bir katılım ile şölen havasında gerçekleştirildi. Mevcut şube başkanı Yaşar Köstek güven tazeleyerek yeniden şube başkanlığına seçildi.

       Diyanet sen Sinop şube başkanı Yaşar Köstek tek liste olarak girdiği seçimde güven tazeledi. Diyanet-sen Sinop şubesinin 6 olağan genel kurulu yoğun katılımla şölen havasından Sinop Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde yapıldı.

Kongreye Sinop il müftüsü Mustafa Düzgüney, Diyanet-Sen Genel sekreteri Hacıbey Özkan, komşu illerden gelen Diyanet Sen şube başkan ve yönetimleri, Memur Sen İl Başkanı Ramazan Çelik, memur Sene bağlı iş kollarının il yönetimleri, STK temsilcileri, davetli misafirler, merkez ve ilçelerden gelen delegeler katıldı. Diyanet-sen Sinop şube başkanı Yaşar Köstek’in tek liste olarak girdiği seçimde delegelerin oylarının tamamını alarak güven tazeledi.

Divan Başkanlığını Diyanet-Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Murat Akkuş’un yaptığı kongrede, bir konuşma yapan Şube Başkanı Yaşar Köstek , “ Yaptığımız başarılı çalışmalardan aldığımız güçle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Köstek konuşmasında, “1998 yılında erdemliler hareketiyle filizlenen Diyanet-Sen, bugün    Anadolu’yu kuşatan ulu bir çınar haline gelmiştir. Etki alanı Kars’tan, Edirne’ye, Sinop’tan, Hatay’a uzanan geniş bir coğrafyaya ulaşmıştır. 2004 yılında alınan yetki ile 19 yıldır Diyanet ve Vakıf Görevlilerinin sesi olan Diyanet-Sen onlarca kazanım ve ülke ve ümmet meselelerindeki dik duruşu ile hem kurum çalışanlarının hem de ülke insanımızın gönüllerini fethetmeyi başarmıştır. Diyanet-Sen, bu gün 90 binlere varan üye sayısı, yüzde 64 sendikalaşma oranı ve onlarca kazanımla ülkemizin en önemli sivil toplum kuruluşlarından birisi olmayı başarmıştır” şeklinde konuştu.

Diyanet-Sen’in yetkili olduğu dönemin din görevlilerinin altın çağı olduğunu belirten Köstek “Ücretlerin iyileştirilmesinden, boş kadroların doldurulmasına, Fahri ve vekillerin kadroya alınmasından ek ders ücretlerine, bayram mesailerinden yatılı Kur’an kurslarının iaşe ve ibate giderlerinin genel bütçeden karşılanmasına, ilahiyat önlisans diplomalarındaki şerhlerin kaldırılmasından teşkilat yasamızın çıkarılmasına, Ramazan ayında fazla çalışma ücreti alınmasından Kuran Kursu Öğreticilerine kayıt döneminde ek ders ücreti ödenmesine kadar burada sayıp da vaktinizi almak istemediğim birçok kazanımda Diyanet-Sen’in imzası vardır” ifadelerine yer verdi.

 Köstek “Sizden aldığımız güç ve cesaret ile gece gündüz demeden, ailelerimizin, eşlerimizin ve çocuklarımızın fedakarlıklarına sığınarak elde ettiğimiz kazanımları artırmaya ve sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bütün katılımcılara üyelerimize ve delegasyonumuza teşekkür ederiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Diyanet-Sen genel sekreteri Hacıbey Özkan yaptığı konuşmada Diyanet-Senin kazanımlarından bahsetti. “Üyelerimizden beklentimiz kazanımlarımıza sahip çıkmaktır” dedi.

İl Müftüsü Mustafa Düzgüney ise yaptığı konuşmada “Diyanet Sen Sinop Şubesi ile Sinop’ta çok güzel uyum içinde din hizmeti sunuyoruz. Diyanet Sen Sinop Şube başkanı Yaşar KÖSTEK ve ekibine bu uyumlu çalışmalarından dolayı teşekkür ederim” dedi

Sinop Millet Vekili Dr. Nazım Maviş gönderdiği mesajda “ Diyanet Sen Sinop Şubemizin 6 olağan genel kurul toplantısının hayırlara vesile olmasını diliyor, tüm katılımcıları ve yol arkadaşlarımı saygı ve hürmetle selamlıyorum.  25 yıla yaklaşan sendikal mücadelesinin her anında pek çok zorlukla karşılaşan Diyanet-Sen şartlar ne olursa olsun din hizmetlerini en hayırlı şekilde sunulması için çabalamış, Vakıf kültürümüze sahip çıkmış, din görevlerimizin hakkını hukukunu korumak için cesur adımlar atmıştır. Diyanet-Sen ülkemizin maddi ve manevi kalkınmasında başat rol üstlenmek adına çalışmalarına artan bir tempoyla sürdürmeye devam etmektedir. Bugün gerçekleşen 6 olağan genel kurul toplantısında bu başarıları yenilerinin eklenmesi bakımından önemli bir milat olacaktır. Bu duygularla bir kez daha genel kurulun hayırlara vesile olmasını diliyor tüm katılımcılara en kalbi selam ve şükranlarımı sunuyorum” dedi

Gerçekleştirilen 6. genel kurul seçimleri sonucu Diyanet- Sen Sinop Şube yönetimi şu isimlerden oluştu: Şube Başkanı : Yaşar Köstek, Şube Başkan Yrd ( Şube Sekreteri): Ramazan Kahriman, Şube Başkan Yrd ( Teşkilatlanma): Şahin Köstek, Şube Başkan Yrd ( Mali İşler): Yusuf Elik, Şube Başkan Yrd (Basın ve iletişim): Raif Koc, Şube Başkan Yrd ( Mevzuat ve Toplu Sözleşme): Kamil Talha Can, Şube Başkan Yrd ( Eğitim ve Sosyal İşler): Cemalettin Açıkgöz, Denetleme kurulu Başkanı: Zekeriya Kartal, Disiplin Kurulu Başkanı: Muhammet Başoğlu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115