Durağan Olayları Davası Boyabat'ta Devam Etti

Durağan Olayları Davası  Boyabat'ta Devam Etti

Durağan ilçesinde iki grup arasında yaşanan gerginlik sonrası çıkan ve bir kişinin ölümü, 15 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin 2'si tutuklu 42 sanığın yargılanmasına devam edildi
 

Boyabat Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma sonrası taşkınlık çıkaran bazı sanık yakınlarına polis müdahale etti

Sinop'un Durağan ilçesinde iki grup arasında yaşanan gerginlik sonrası çıkan ve bir kişinin ölümü, 15 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin 2'si tutuklu 42 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Boyabat Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Muhammed ve Yunus Koyun ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı.

Tarafların avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada sanıkların savunması alındı.

Mahkeme heyeti Muhammed Koyun'un tutukluluk halinin devamına karar verirken Yunus Koyun'u tutuksuz yargılanmak üzere ,serbest bıraktı  Mahkeme 17 Nisan'a ertelendi.Bu arada adliye önünde bekleyen ve duruşmanın ardından taşkınlık çıkaran bazı sanık yakınlarına polis ekipleri müdahale etti. Boyabat polisinin taşkınlık ve tahrikler karşısında sağduyulu davranarak olayların daha da büyümesini önlemek ve yatıştırıcı davranışları çevredeki vatandaşlarının takdirini kazandı. Bu sayede gerginlik sona erdirilip, adliye önündeki sanık yakınları olay yerinden uzaklaştılar.

Olay

Durağan ilçesinde Eylül 2016'da iki grup arasında yaşanan gerginlik sonrası çıkan olaylarda 16 yaşındaki Soner Kara yaşamını yitirmiş, 15 kişi de yaralanmıştı. Olayların büyümesi üzerine kaymakamlık, ilçede bir günlük sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.

Ayrıntılar birazdan...

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2019, 20:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115