Devlet Hastanesi Gündemden Düşmüyor

Devlet Hastanesi Gündemden Düşmüyor

CHP’li Karadeniz, Açılamayan Hastaneyi Bakana Sordu 

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Merkez Atatürk Devlet Hastanesi Ek Bina yapım işinin yüklenici firma tarafından sözleşmede taahhüt edilen tarihte teslim edilmemesi ile ilgili, T.C. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından cevaplanması için Türkiye Büyük Millet Meclisine soru önergesi verdi.

Ek binanın faaliyete geçmesi ile sağlık hizmetlerinde sağlanması planlanan yararları da kapsayan soru önergesinden satır başları ise şöyle; 

FİRMANIN TAAHHÜDÜ ÜZERİNDEN 8 AY GEÇTİ! 

Sağlık hizmetlerinden faydalanma, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinde bir hak olarak tanımlanmış olup bu haktan faydalanmanın en önemli koşulu şüphesiz sağlık hizmetlerini talep eden bireylere bu hizmetin gerekli zaman ve koşullarda sağlanmasıdır.  Dolayısıyla bir bölgede veya ilde verilecek sağlık hizmetinin o bölge nüfusunun refahı ic¸in gerekli tu¨m sagˆlık ihtiyacını kars¸ılayacak niteliklere sahip olması gerekmektedir.  İlimiz Sinop’ta 1956 yılında faaliyete geçen ve 2008 yılında kapasite artırımı ile bugün ki haliyle hizmet veren Sinop Atatürk Devlet Hastanesi sağlık hizmetlerindeki talebi karşılamada yetersiz kaldığı için T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından Sinop Merkez Atatürk Devlet Hastanesi 250 Yataklı ( 300 Yatak Kapasiteli ) Ek Bina Yapımına karar verilmiş, bu hizmetin faaliyete geçirilmesi için ATR Yapı Proje San. Tic. Aş. ana yüklenici  firma olarak belirlenmiştir. ATR Yapı Proje San. Tic. Aş.  firması ile 26/08/2016 tarihinde imzalanan sözleşmede, proje süresinin 700 iş günü ve teslim tarihi 06/08/2018 olarak taahhüt edilmiştir. Ancak taahhüt edilen tarihin üzerinden 8 ay geçmesine rağmen henüz hastane faaliyete geçmemiştir. 


 
VATANDAŞIMIZ SAĞLIK HİZMETLERDEN MAKSİMUM FAYDA SAĞLAMALIDIR 

İlimiz sağlık hizmetleri için önemli bir yatırım olan ve ülkemiz kaynakları ile desteklenen böylesi önemli bir projede gözetilmesi gereken hususlardan biri gerçekleşmesi süresince kamu zararı oluşturmaması, bir diğeri ise her vatandaşımızı eşit derecede etkileyen bu hak ve hizmetlerden maksimum fayda elde edilmesine dayalı olma zorunluluğunu taşımasıdır.  Proje ana yüklenicisi ATR Yapı Proje San. Tic. Aş. özelinde ve hizmetin faaliyete geçmesi ile başlayacak sağlık hizmetleri genelinde cevaplanması beklenen sorular; 

1- Sinop Merkez Atatürk Devlet Hastanesi Ek Bina yapım işinde  06/08/2018 teslimatı taahhüt eden  ve bu taahhüttü gerçekleştirmeyen ATR Yapı Proje San. Tic. Aş.’ye bir yaptırım uygulanmış ya da uygulanacak mıdır? 

2. ATR Yapı Proje San. Tic. Aş. tarafından hizmetinin faaliyete geçmesini geciktiren bu duruma ilişkin kasıt ya da ihmalin varlığın yönelik bir araştırma var mıdır? Bu gecikme maddi ve manevi kamu zararına sebep olmuş mudur?  

3. İlimizdeki sağlık hizmetlerinden yararlanan mevcut insan kaynağına bakıldıgˆında da sagˆlık kurulus¸unun yetersizliğe bağlı olarak personel sayısında da kısıtlılık so¨z konusudur, ek binanın hizmete girmesi ile bu sorun giderilecek midir? 

4. İlimizin demografik, ekonomik ve sosyal özellikleri dikkate alarak tüm toplumu kapsayacak şekilde  bu hizmetten yararlanma imkanını arttıracak şekilde planlanmış mıdır?  

5. Mevcutta hizmet vermekte olan hastanemizin özellikle Kardiyoloji, Nöroloji, Çocuk Cerrahi ve Endokrin bölümünde doktor ve sağlık çalışanları eksikliği nedeniyle hizmet yetersizliği görülmektedir. Ek bina faaliyete geçtiğinde bu servislerimizdeki sağlık personeli sayılarının arttırılması yolu ile hizmet desteği sağlanacak mıdır?

-Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138