Buzluk Yaylası Tabiat Parkı Oluyor

Buzluk Yaylası Tabiat Parkı Oluyor

Buzluk Yaylası Tabiat Parkı Oluyor
 
 Durağan'ın doğa harikası mekânlarından olan Buzluk Yaylası’nın turizme kazandırılması için çalışmalar sürüyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü ekipleri, bölgede incelemelerde bulunulduğu sırada ekibe eşlik eden Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, Buzluk Yaylası Tabiat Parkı ilan edilmesi için raporların hazırlandığını söyledi.

Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, yaptığı açıklamada; “Tarım ve Orman Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğüne yaptığımız girişimler sonucu Buzluk Yaylası’nın Tabiat Parkı yapılması için Milletvekilimiz Dr. Nazım Maviş’in desteği ile ilk adım atıldı. Milli Parklar İl Müdürü Nurullah Gökhan, Milli Parklar Şube Müdürü Erol Büyükdoğan ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Etüt Envanter ekibi ile Buzluk Yaylasında incelemelerde bulunduk. Bu projemizin hayata geçmesiyle birlikte bölgede turizm mevsimi başlayacaktır. Buzluk Yaylası Tabiat Parkı ilan edildikten sonra burada ne tür proje uygulanacağını hemşerilerimizle paylaşacağız.” Dedi.

“Doğa bize güzelliğiyle bu nimeti vermiş. Bunları yaşatmak da bizim işimiz” diyen Kılıçaslan, “Ben de elimden gelen çaba ve girişimlerde bulunacağım. Doğa Koruma ve Milli Parklar ekibine teşekkür ediyorum." dedi.

-Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115