Bereketin ve Paylaşmanın Günü: Boyabat’ta Aşure Günü Coşkusu

Boyabat'ta çeltik fabrikası avlusuna düşen otomobilin sürücüsü ve bir yolcu yaralandı Boyabat'ta çeltik fabrikası avlusuna düşen otomobilin sürücüsü ve bir yolcu yaralandı

Sinop’un Boyabat ilçesinde, birlik, beraberlik ve paylaşmanın simgesi olan Aşure Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında, Boyabat Beyazıt Camii önünde vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.

Düzenlenen programa; Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Boyabat Kaymakamı Enver Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hakan Başaklıgil ve İl Müftüsü Paşa Bektaş katıldı. Protokol üyeleri, etkinlik alanında hemşehrileriyle bir araya gelerek, kendi elleriyle aşure dağıttı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, hoşgörü, dayanışma ve kardeşlik mesajları verildi.

Aşure Günü’nün, toplumsal dayanışma ve paylaşma kültürünü pekiştiren önemli bir gün olduğunu vurgulayan Vali Özarslan, bu tür etkinliklerin toplumsal birlikteliği güçlendirdiğini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Etkinliğin düzenlenmesinde büyük katkı sağlayan Türkiye Diyanet Vakfı Boyabat Şubesi ile Boyabat İlçe Müftülüğü’ne teşekkür edildi.

I M G 1513I M G 1512