Boyabat'ta 15 Temmuz Şehitleri anısına puta koşusu düzenlendi

Boyabat'ta 15 Temmuz Şehitleri anısına puta koşusu düzenlendi

Boyabat İlçe Milli Eğitim Bünyesinde faaliyet gösteren Boyabat Eğitim Spor Geleneksel Okçuluk Kulübü 15 Temmuz Şehitleri anısına Puta Koşusu gerçekleştirdi.

Saygı duruşu veİstiklal Marşı'nın okunuşu ardından Geleneksel Türk Okçuluğu Sinop İl Temsilcisi Murat Kanber, konuşmasında; Türkler için hem milli hem de manevi değerler açısından büyük bir öneme sahip olan Geleneksel Türk Okçuluğunu tanımak ve geçmişten aldığımız bu kültürel mirası gelecek nesillere aktarmak ve değerlerle tarihine sahip çıkan ahlaklı, bedenen ve ruhen sağlıklı insanlar yetiştirmek amacıyla Sinop'umuzu layıkıyla temsil etmek, öncelikli görevimizdir, dedi.

Kanber, konuşmasında "15 Temmuz Şehitleri anısına gerçekleştirdiğimiz Geleneksel Türk Okçuluğu Puta Koşusuna teşriflerinizden dolayı hepinizi en içten duygularımla selamlıyorum.
15 Temmuz Destanını selamladığımız bu anlamlı günde, ezanımıza, bayrağımıza, bağımsızlığımıza sahip çıkan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Aziz şehitlerimizi bir kez daha yad etmek ve kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunmak üzere böyle bir organizasyonda bir araya gelmiş bulunuyoruz.

2019 yılında Boyabat’ta başlattığımız Geleneksel Okçuluk çalışmalarında yardımlarını esirgemeyen sayın kaymakamımız, sayın belediye başkanımız ve aynı zamanda Boyabat Eğitim Spor Kulübünün de başkanlığını yapan milli eğitim müdürümüze teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Boyabat 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi salonunda düzenlenen Puta Koşusunda (yarışması) minik erkeklerde Muhammed Eymen Kanber, minik kızlarda Elif Aslan, yıldız erkeklerde Oğuzhan Koca, yıldız kızlarda Reyhan Nisa Bozkurt, genç erkeklerde Enes Kabaoğlu, genç kızlarda Nisa Nur Gezici ve büyük erkekler Murat Kanber'in 1. oldukları yedi kategoride düzenlen yarışmaya toplam 30 sporcu katıldı.

Çekişmeli geçen yarışmalarda dereceye giren sporcuların ödülleri 15 Temmuz gecesi düzenlenecek programda protokol üyeleri tarafından verilecek

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2023, 18:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115