Milletvekili Nazım Maviş’in 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Spor Bayramı Mesajı

Milletvekili Nazım Maviş’in 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Spor Bayramı Mesajı

Milletvekili Nazım Maviş’in 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Spor Bayramı Mesajı

Sinop Milletvekili Nazım Maviş 19  Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Maviş mesajında ‘’
Milletimizin var oluş mücadelesinin 104. yıldönümündeyiz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının ve Gençlik Haftamızın ülkemiz ve Milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. 
19 Mayıs, Milletimizin esareti kabul etmediğinin, hürriyetinden vazgeçmediğinin, zulme boyun eğmediğinin ifadesidir. 19 Mayıs Milletimizin en olumsuz koşullarda bile inanç, azim cesaret ve kararlılıkla canı pahasına vatana kasteden tehditleri bertaraf edebilme gururudur. 19 Mayıs’ta Samsun’dan başlayan Milli Mücadele yürüyüşü, 23 Nisan 1920’de Milli İradenin egemenliğinin sembolü TBMM’nin açılışı ile güçlenmiştir. Ardından her türlü emperyalizme karşı yürütülen büyük kurtuluş savaşı ile Milletimiz varoluşunun destanı olarak tarihe kayıt düşmüştür. Bu varoluş mücadelesi bugün de kararlılıkla sürdürülmektedir. Milli Mücadele ruhundan ilham alarak ülkemize ve Milletimize yönelmiş her türlü tehdit ve emperyalist baskıya karşı Milletçe ortaya koyduğumuz bu duruşu kutluyor, en değerli kaynağımız olan Gençlerimizin her zaman yanında olduğumuzun bilinmesini bir kez daha ifade etmek istiyorum. 
Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele Şehitlerimizi ve Kahramanlarımızı saygıyla anıyor, değerli hemşehrilerime selam ve saygılar sunuyorum.  ‘’ ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115