Ak Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım Boyabat’ta

Ak Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım Boyabat’ta

AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, bir dizi ziyaret için Sinop’a geldi. 

Binali Yıldırım’ı tarifeli uçakla indiği Sinop Havalimanı’nda Vali Erol Karaömeroğlu, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun ve beraberindeki heyet karşıladı. Valilik binası önünde kamu kurum amirlerinin karşılaması sonrasında Valilik Anı Defterini imzalayan Yıldırım, Sinop ziyareti sonrasında Boyabat’ta Hacı Mukaddes Gürün Kızılay Anaokulu’nun açılış programına katıldı.

Eşi Semiha Yıldırım Hanımefendi’nin himayelerinde Kızılay’ın 81 ilde 81 Anaokulu projesi kapsamında Boyabat Daylı Mevkii’nde tamamlanan Hacı Mukaddes Gürün Kızılay Anaokulu’nun, açılış programında halka seslenen Binali Yıldırım ‘’ Bu güzel günde güzel beldemiz ovasıyla, kalesiyle, bereketli topraklarıyla oldukça ilgi çeken güzel beldede hayırlı bir iş için bir araya gelmenin mutluluğu içerisindeyim. Cumhurbaşkanımız önderliğinde çok güzel projelere imza attık çok güzel şeyler başardık ancak hiçbiri beni yavrularımıza hizmet edecek onları eğitecek bu projeler kadar heyecanlandırmadı. Burada ülkemizin geleceğine yatırım yapıyoruz. 

Okul öncesi eğitim geçmiş yıllarda yoktu. Son 20 yılda okul öncesi eğitime büyük yatırımlar yaptık katkı sağladık. Bizde Türk Kızılayı ile altı yıl önce böyle bir proje başlattık. Semiha Hanımın himayelerinde 81 ile 81 anaokulu yapım projesi için yola çıktık. İlk okulumuzu Bitlis’te açmıştık şimdi ise 56. Okulu Boyabat’ta açıyoruz. İnşallah 2022 sonuna kadar geri kalan okullara da başlamayı düşünüyoruz. Bu güzel ve hayırlı iş için buradayız okulumuz ilimize ilçemize  hayırlı uğurlu olsun hepinizi saygıyla selamlıyorum ‘’ ifadelerine yer verdi.

Açılışta konuşan Ak Parti Milletvekili Nazım Maviş ‘’  Saygıdeğer Semiha Hanımefendinin himayelerinde, Gürün Ailemizin destekleriyle Kızılay tarafından yapımı tamamlanan Hacı  Mukaddes Gürün Kızılay Anaokulumuzun açılış törenine hoş geldiniz. 

Bugün burada 81 ile 81 anaokulu projesinin  anlamlı bir eğitim yatırımımın daha açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. İnanıyorum ki hem Semiha Yıldırım Hanımefendinin hemde merhum Mukaddes Gürün Hanımefendinin isimleri bu okulla birlikte yaşatılacak Boyabatlı hemşehrilerimiz tarafından hayırla anılacaktır. Bu vesile ile anaokulumuzun ilimize Boyabatımıza geleceğimizin teminatı olan evlatlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. ‘’ dedi.

Daha sonra İl Müftüsü Mustafa Düzgüney’in duası sonrasında kurdela kesimi gerçekleştirildi. Açılış sonrası Binali Yıldırım Anaokulunu gezerek öğretmenlere başarılar diledi.

Açılış programı sonrasında Boyabat Belediyesi’ni ziyaret eden Binali Yıldırım Boyabat Kent Meydanında çekilen hatıra fotoğrafı sonrasında ilçeden ayrıldı.

- Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2022, 18:02
YORUM EKLE
YORUMLAR
yenimahalleli
yenimahalleli - 2 yıl Önce

boyabat sinop yolunu sizler deyil eski ulaştırma bakanı yaşar topcu yaptı onada orada yaşar beye teşekkür etmenız lazımdı olmadı ama her şeyi biz yaptık diyorsunuz

SIRADAKİ HABER

banner115