Kamu İşçilerinden Toplu Sözleşme Tepkisi: “Geçinemiyoruz, Hakkımızı İstiyoruz!”

 Kamuda çalışan işçiler, 2025-2026 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecine dair hükümetin sunduğu teklife karşı iş yerlerinin önünde bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi. TÜRK-İŞ öncülüğünde yapılan açıklamada, işçiler geçim sıkıntısını ve teklifin yetersizliğini dile getirdi.

Açıklamada, “Sosyal diyaloğa dayalı, şeffaf ve çözüm odaklı bir yaklaşım bekledik ancak hükümet üç ay boyunca masaya hiçbir teklif getirmedi” denilerek, sunulan teklifin işçilerin emeğini yok saydığı vurgulandı. İşçiler, verilen rakamları dile dahi getirmek istemediklerini belirtti.

Artan hayat pahalılığına dikkat çekilen açıklamada, “Maaşlarımızla bir haftayı bile çıkaramıyoruz. Kiralar uçmuş, faturalar geldiğinde ellerimiz titriyor. Çocuklarımızın beslenmesini, kırtasiye masraflarını karşılayamıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Boyabatlı esnaf İsmail Memiş hayatını kaybetti Boyabatlı esnaf İsmail Memiş hayatını kaybetti

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na yönelik eleştirilerin de yer aldığı açıklamada, kamu hizmetlerinin emekçiler sayesinde aksatılmadan sürdüğü hatırlatılarak, yaşanan belirsizliğin sosyal barışı tehdit ettiği uyarısında bulunuldu.

“Bu Böyle Gitmez!”

Basın açıklamasında işçilerin artık beklemeye tahammülünün kalmadığı belirtilirken, hükümete çağrıda bulunuldu: “Süreç daha fazla uzatılmadan işçinin hakkı verilmeli, adil ve kabul edilebilir bir çözüme ulaşılmalıdır.”

Açıklama, “Bu işin sonu greve kadar gider! Artık yeter, sadaka değil hakkımızı istiyoruz” sözleriyle son buldu.

İşçiler, eylemlerinin süreceğini ve gerekirse meydanlara çıkacaklarını duyurarak, örgütlü mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

F5609C6E 4593 4E7A 9A37 E481269C150F