İshal vakaları arttı İl Sağlık Müdürlüğü’nden açıklama geldi
Sinop İl Sağlık Müdürlüğü il genelinde artan ishal vakaları ile ilgili açıklama yaptı.
Konu ile ilgili Sinop İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; ‘’İlimizde son bir haftalık sürede Atatürk Devlet Hastanesi acil servislerimize ishal karın ağrısı bulantı kusma şikayetleri ile 309 kişi başvurmuştur.
Sinop İlimiz genelinde mahalle ve köylerde vakaların dağılımına bakıldığında bir odaklanma bulunmamaktadır.
Vakalarımızın yaş grafiklerine baktığımızda 0-4 yas, 65 + yaş üstü Akut Gastro Enterit vakalar toplam vakaların yüzde 20.3'ünü oluşturmaktadır. 5-12 yaş arasındaki çocuklarda tüm vakalar içerisinde % 20' lik kısmını oluşturmaktadır.Vakaların arttığı dönemlerde akut gastroenterit tanısına bağlı hastaneye yatış olmamış hastalar reçete edilerek ve acil servis müşahede tedavi edilerek taburcu edilmiştir.
Vaka sayılarının geçen senenin aynı dönemi ile uyumlu olduğu görülmüştür.İlimizde zaman zaman kritik sınır aşılmadan bir miktar vaka sayılarındaki yükselmenin nedeni .Turizm ve Bayram ziyaretlerine bağlı dönemsel nüfus artışı,Yüzme sularındaki dönem dönem oluşabilen kirlilik
Aynı dönemde artışa geçen kovid vakalarının acil servise akut gastroenterit ile benzer şikayet ile başvurmasıdır.Kamuoyuna saygı ile duyurulur. ‘’ ifadelerine yer verildi.
- Boyabat Sesi