Kategoriler

BoyabatSesi

Durağan'a GES Kurulacak

DURAĞAN'A GES KURULACAK

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi'yle Sinop’un Durağan ilçesine Güneş Enerji Santrali (GES) için protokol imzalandı.  
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen, bir kısım finansmanı IFAD (Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu) tarafından karşılanan ‘Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi’ kapsamında 2022 yılı için 1 milyon 876 bin TL bütçe ile Durağan ilçesinde "Güneş Enerji Santrali Kurulumu Projesi" için protokol imzalandı. Toplantıya Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Önlem ve Kooperatif Başkanı Mehmet Ali Yiğit katıldı. Projenin Tarım İl Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi işbirliği ile yürütüleceği ifade edildi. 
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Projenin tesis edilmesiyle yaklaşık 500 dekametre alanda, 9 kadın ve 103 erkek üretici olmak üzere toplamda 112 üretici projeden faydalanacak. Güneş Enerji Santrali Kurulumu ile (off-grid) Durağan ilçesinde çeltik üretimi yapan çiftçilerin sulamada kullandıkları pompaların, maliyeti yüksek olan elektrik enerjisi yerine çevre dostu güneş enerjisi kullanması amaçlanmıştır. Daha düşük maliyetle sulama yapmaları, ayrıca sulama maliyetinin düşürülmesi ile birlikte ilçede bulunan İkiz Göletlerin 12 ay boyunca su toplama kapasitesi doluluk arz edeceğinden, çiftçimiz açısından çeltik üretimi dışında hayvan beslemede kullanılan alternatif yem bitkisi ekilişleri teşvik edilerek sürdürülebilir tarım yapmaları sağlanacaktır” ifadeleri kullanıldı. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
EĞİTİM
516 Kez Görüntülendi.
Boyabatlı öğrenci Sudenur dünya ikincisi oldu
GÜNDEM
518 Kez Görüntülendi.
Mutfakta çıkan yangın diğer odalara sıçramadan söndürüldü !
EĞİTİM
772 Kez Görüntülendi.
Diktiği Ağaçlarla Boyabat’ın Çehresini Değiştiren Hikmet Kaya, Öğrencilerle Buluştu
GÜNDEM
1264 Kez Görüntülendi.
Boyabat'ta yangın bir ev kül oldu !
GÜNDEM
1310 Kez Görüntülendi.
Boyabat’ta kek paketinden uyuşturucu çıktı !
GÜNDEM
1342 Kez Görüntülendi.
Boyabat Kastamonu yolunda kaza 1 kişi hayatını kaybetti !
GÜNDEM
455 Kez Görüntülendi.
Boyabat Sesi Gazetesi’nden Kaymakam Enver Yılmaz’a ziyaret
SİYASET
732 Kez Görüntülendi.
Gazetemizden Boyabat Belediye Başkanı Hasan Kara’ya ziyaret
GÜNDEM
1308 Kez Görüntülendi.
Boyabat’ta 23 Nisan Çocuk Bilim Şenliği gerçekleştirildi
GÜNDEM
2085 Kez Görüntülendi.
Boyabat’ta araba çarpan çocuk yaralandı