Kategoriler

BoyabatSesi

Sinoplu çift Siirt'in duvarlarını süslüyor

Görevlendirme yapılan Siirt Belediyesinin daveti ile kente gelen Sinoplu duvar ressamı Avan çifti, görüntü kirliliği oluşturan yerleri çeşitli motif ve resimlerle donatıyor.

İl il gezerek duvarları tuvale dönüştüren Fatih ve eşi Hülya Avan, İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Siirt Belediyesince yürütülen çalışmalar kapsamında kente davet edildi. Çift, görüntü kirliliği oluşturan duvar ve trafo duvarlarını çeşitli motifler ve resimlerle donatıyor. Belediyenin kent estetiğine katkı sunan çalışması ve Avan çiftinin hizmeti Siirtlilerin beğenisini topladı.

30 İL GEZDİLER

Fatih Avan, yaptığı açıklamada, 21 yıldır bu işi yaptığını, belediyelerden talep geldikçe trafo ve duvarları süslediklerini söyledi. Eşi ile bugüne kadar yaklaşık 30 il gezdiklerini ve bu hizmeti sunduklarını dile getiren Avan, son olarak Siirt Belediyesi ile irtibat kurduklarını belirtti. "OLUMLU TEPKİLER ALIYORUZ" Fatih Avan, "Bana bazı trafo ve duvarların resimlerini gönderdiler. Ben de onlara örnek çalışmalarımı attım. Beğendiler ve beni Siirt'e davet ettiler. Trafo, park ve bahçe duvarı ile alt geçitlere ait duvarları çeşitli süslemelerle güzel ve estetik bir hale getiriyoruz. Halkımızdan olumlu tepkiler alıyoruz. Halkımız bu çalışmalara sahip çıkarsa çok memnun oluruz. Çünkü onların memnuniyeti için çalışıyoruz." diye konuştu.

"DAHA DA GÜZELLEŞTİRECEĞİZ"

Hülya Avan da, Siirt'te duvar süsleme çalışmalarına yeni başladıklarını, vatandaşların tepkilerinin çok güzel olduğunu söyledi. Kentin tarihi özelliklerini yansıtan süsleme çalışmaları yaptıklarını ifade eden Avan, "İnşallah güzel şehrimizin duvarlarını süsleyerek daha da güzelleştireceğiz. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun." diye konuştu. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
EĞİTİM
507 Kez Görüntülendi.
Boyabatlı öğrenci Sudenur dünya ikincisi oldu
GÜNDEM
508 Kez Görüntülendi.
Mutfakta çıkan yangın diğer odalara sıçramadan söndürüldü !
EĞİTİM
769 Kez Görüntülendi.
Diktiği Ağaçlarla Boyabat’ın Çehresini Değiştiren Hikmet Kaya, Öğrencilerle Buluştu
GÜNDEM
1262 Kez Görüntülendi.
Boyabat'ta yangın bir ev kül oldu !
GÜNDEM
1305 Kez Görüntülendi.
Boyabat’ta kek paketinden uyuşturucu çıktı !
GÜNDEM
1340 Kez Görüntülendi.
Boyabat Kastamonu yolunda kaza 1 kişi hayatını kaybetti !
GÜNDEM
455 Kez Görüntülendi.
Boyabat Sesi Gazetesi’nden Kaymakam Enver Yılmaz’a ziyaret
SİYASET
732 Kez Görüntülendi.
Gazetemizden Boyabat Belediye Başkanı Hasan Kara’ya ziyaret
GÜNDEM
1308 Kez Görüntülendi.
Boyabat’ta 23 Nisan Çocuk Bilim Şenliği gerçekleştirildi
GÜNDEM
2085 Kez Görüntülendi.
Boyabat’ta araba çarpan çocuk yaralandı