Kaymakamlıktan araç sürücülerine uyarı

Kaymakamlıktan araç sürücülerine uyarı

Boyabat Kaymakamlığından araç sürücülerine uyarı


21 Ekim Çarşamba günü  ''Boyabat'ta kaza kavşağı çözüm bekliyor !''  isimli haberimiz yetkililer tarafından dikkate alınarak konu ile ilgili önemli gelişme yaşandı.Boyabat Kaymakamlığı yaptığı açıkalama ile özellikle sanayi kavşağı olmak üzere belli güzergahlarda elektronik hız tespit uygulamasına geçildiğini duyurdu.

Boyabat İlçe Kaymakamlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi ''Boyabat İlçe merkez  sınırlarımız içerisinde bu zamana kadar  meydana gelen maddi hasarlı, yaralamalı  trafik kazalarının önüne geçebilmek için son yıllarda yapılan  titiz çalışmalar neticesi trafik  kazaların da düşüş yaşanmış lakin yaşanan kazların hem can hemde malvarlığıdaki değer kaybını  minimize etmek amacıyla  ilçe merkezimizin ana giriş güzergahları özellikle sanayi kavşağın da  İlçe Trafik komisyonunca belirlenen hız limitlerine uyulup uyulmadığı konusunda İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce Elektronik hız tespit uygulamasına geçilmiştir.

Bu bahisle Saraydüzü, Durağan ve Karacaören mevkilerinden ilçe merkezimize giriş ve çıkışlar da uyarı radar levhaları konularak radar uygulaması haftanın farklı günlerinde ve saatlerinde yoğun olarak yapılacaktır. 

Uygulama sonucunda İlçe Trafik Komisyonununca belirlenmiş olan hız sınırlarının üzerinde seyreden ve tespit edilen  araç ve sürücülerine   2918 sayılı Karayollari Trafik Kanunu ve K.T. Yönetmeliği çerçevesinde İdari para cezası uygulanacaktır. 

Kamuoyunun bilgisine arz olunur.''

-Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2020, 16:56
YORUM EKLE
YORUMLAR
İlker derman
İlker derman - 3 yıl Önce

Eds sistemi kesin çözüm getirir.

Cihat Pektaş
Cihat Pektaş - 3 yıl Önce

Vatandaş radarın nereye konulacağını biliyorsa, oraya yaklaşınca yavaşlar geçince tekrar hızlanır. Sorun hızlı gitmek değil, sorun sanayiden çıkan araçların sola bakmadan anayola atlamaları.

Sanayi kavşağını 200mt aşağı taşırsanız vatandaş yolun karşısına atlamayacağı için sorun büyük oranda düzelecektir. Kesin çözüm için Sinop sanayi kavşağındaki gibi üst yol, alt yol şekli. Siz çözüm üretmiyor kasaya nasıl para girer onu düşünüyorsunuz.

SIRADAKİ HABER

banner115