Halı Nasıl Yıkanır ? Püf Noktaları Nelerdir ?

Halı Nasıl Yıkanır ? Püf Noktaları Nelerdir ?

Halı Nasıl Yıkanır ? Püf Noktaları Nelerdir ?

Halı yıkamanın birçok farklı püf noktası bulunur. Bu noktada, ilk olarak halıları yıkamadan önce hafifçe süpürerek temizlemeyi deneyebilirsiniz. Derinlemesine temizlenmiş halıların yıkanması her zaman daha büyük avantaj sunar. Hassas yüzeye sahip olan halılarda sertçe süpürme işlemi yaparsanız halınız zarar görebilir. Temizlik aşamasına geçmeden önce halıların kullanım talimatlarına uygun hareket etmelisiniz. Her bir halının yıkanma ve temizlenme şekli bir diğerine göre farklı olabileceği için bu noktayı atlamamalısınız. Halıyı yıkayacağınız zaman kimyasal içermeyen doğal halı şampuanlarını deneyebilirsiniz. Halınızın daha uzun ömürlü olmasını istiyorsanız doğal içeriğe sahip temizleyiciler ile yıkama işlemini tamamlamalısınız.

Meydana gelebilecek risklere karşı halıyı şampuanlamadan önce halının küçük bir köşesinde şampuanınızı deneyebilirsiniz. Eğer sorun olmadığını fark ediyorsanız halının tamamı için ürünü uygulayabilirsiniz. Halıyı yıkayacağınız zaman çok fazla ıslatmamaya özen göstermelisiniz. Aşırı ıslanan halıları yeterince iyi durulayamama gibi problemlerle karşılaşabilirsiniz. Yeteri miktarda durulanmamış halılarda küflenme gibi sorunlar ortaya çıkabilir.

Halı Yıkamanın Püf Noktaları

Halıların sert cisimler ile ovalanmaması gerekir. Bu tür cisimler halının iplik kısımlarında zarara yol açabilir. Halıya herhangi bir sıvı döküldüğü zaman havlu ile lekeleri yaymadan, dökülen yere hafifçe baskı yaparak temizleyebilirsiniz. Havlu veya uygun bezin suyu emmesini sağlayabilirsiniz. Daha sonra diğer temizlik aşamalarına geçebilirsiniz. Bu tür ufak kazalarda hemen halınızı yıkamamalısınız. Halıyı çok fazla yıkamanız, halı üzerinde kalıcı hasara yol açabilir.

Halıları silkelemek veya dövmek her zaman iyi bir fikir olmayabilir. Bu tür işlemlerin halınıza zarar verebilme riski bulunur. Bunun yerine halıyı havalandırmayı deneyebilirsiniz. Halılardaki lekelere anlık müdahalelerde bulunmanız lekelerin daha kolay temizlenmesini sağlayabilir. Halıyı katlamak yerine rulo yapmalısınız. Aynı zamanda yatay şekilde muhafaza etmelisiniz. 

Halıların yüzeyinde çıkan iplikler bulunuyorsa onları çekmek yerine yüzey kısımlarından kesmeyi deneyebilirsiniz. Halı temizliği ve yıkama işlemleri için gerektiği zaman profesyonel destek almaktan çekinmemelisiniz. Halı yıkama fiyatları arasında değişken seçenekler bulabilirsiniz. Halının boyutları ve mevcut durumuyla beraber temizlik işlemini yapacak firma da halı yıkama fiyatlarını etkileyen faktörler arasında yer alır.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2022, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115