Boyabatlı öğrenciler kuşlar için bir damla umut oldu

Boyabatlı öğrenciler kuşlar için bir damla umut oldu

BOYABATLI ÖĞRENCİLER, KUŞLAR İÇİN BİR DAMLA UMUT OLDU

Boyabat Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Rehber Öğretmeni Gönül Yiğit Kaya ve Çevre Klübü Öğretmeni Hande Sezgin liderliğinde; kuş yemliği ve yuvaları hazırlayan öğrenciler, yemlik ve yuvaları Emniyet Müdürlüğü Lojmanları arkasındaki ağaçlık alana astılar.

Öğrenciler, yemlik ve yuvaların ağaçlara asılması öncesinde çöp temizleme çalışmasına girişerek 25 büyük boy poşet dolusu çöp toplayarak alanı da tertemiz bir görünüme kavuşturdular.

Boyabat Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Boyabat'tan TEMA Eğitim Programına kabul edilen tek okul olmakla birlikte; okullarında Sıfır Atık Projesi uygulamaktadır. 

Okul yönetici ve görevli öğretmenler, geri dönüşüme ve çevre duyarlılığına önem veren bir politika izlediklerini belirterek, bu günkü çalışmalarında, atıklarla kirlenmiş alanın temizlenmesi ve soğuk havalarla birlikte aç kalan kuşların doymasını hedeflediklerini belirttiler.

Etkinliğe katılan İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar ve  İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, çalışmalarından ötürü öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ettiler.

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2019, 17:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115