Boyabat Yıldız Mahallesi sakinleri başıboş köpek sorununa çözüm bekliyor

Boyabat Yıldız Mahallesi sakinleri başıboş köpek sorununa çözüm bekliyor

Sinop’un Boyabat ilçesinde son günlerde artan köpek saldırıları sebebiyle Yıldız Mahallesi sakinleri başıboş köpek sorununa çözüm bekliyor.

Boyabat’ta 19 Ocak Perşembe günü Yıldız Mahallesinde bir işyerinde çalışan ve sosyal medyada yakından bilinen Şükrü Doyum, köpeklerin genç bir kıza saldırı anını cep telefonuyla kaydedince, sokak köpekleri konusu  tekrar gündeme düştü.

Şükrü Doyum, Boyabat Sesine yaptığı açıklamada aynı köpeklerin 2 gün önce kendisine de saldırdığını söyleyerek, başıboş sokak köpeklerinin büyük tehlike yarattığını, sosyal medyadan çok paylaştığını ancak çözüm üretilmediğini ifade ederek, rastgele yerlerde sokak köpeklerinin beslenmesinin tehlikelerinin her gün bir örneğini yaşadıklarını belirtti.

Doyum, "Buradaki köpekler her geçen araca saldırıyor, bu havlamalar sırasındada yolda yürüyen vatandaşlar da ister istemez panik yapıp kaçışınca bu sefer köpekler aracı bırakıp kişilere saldırıyor. Köpek besleyecek hayvansever, bağında bahçesinde beslesin. Apartmanın önünde beslerseniz, köpek kendini ya da besleyicisini koruma içgüdüsüyle yoldan geçenlere saldırabiliyor. Başka kötü olaylar yaşanmadan yetkililer bir an önce çözüm bulmalıdır." ifadelerinde bulundu.

Mahallede esnaf olan Mustafa Kösebey ‘’  Benim burada bir işletmem  bulunuyor. İki tane çocuğum var öğlen saatlerinde okuldan geliyorlar buradaki köpeklerden geçemiyorlar. Ben işlerimin arasında çocuğumu buradan geçirip tekrar dönüş sağlıyorum. Korkuyoruz birşey olacağından korkuyoruz.Bu duruma önlem alınmasını yetkililerden istiyoruz ‘’ dedi.

Hayvansever vatandaş emekli öğretmen Ömer Akgün ‘’ Vatandaşlarımız hayvanlarla ilgili bilgi konusunda yetersiz.Her gördüğü hayvanı saldıracak zannediyorlar. Sabah saatlerinde burada bir olay yaşandı. Barınak görevlilerine bazı köpeklerin alınmasını daha sonra bırakılmasını söyledim  ancak bu gerçekleşmedi.Bu hayvanlarında yaşama hakkı var yeryüzü sadece bize ait değil.Konuyla ilgili çözüm bekliyoruz.’’ İfadelerinde bulundu

Şikayet üzerine olay yerine gelen Boyabat Belediyesi zabıta ekipleri apartman  önünlerinde ve çevresinde oluşturulan hayvan barınaklarını araca yükleyip olay yerinden kaldırdılar.

- Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2023, 15:49
YORUM EKLE
YORUMLAR
Neriman. Tuysuz
Neriman. Tuysuz - 1 yıl Önce

Ömer Akgün beyefendi haklı. Onlarında Allah yaratmış, yaşama hakları var. Şehir köpekleri eşkıya olmaz, dağdaki hayvanlardan kork,Ailelerde hayvan eğitimi verilmiyor,haliyle çocuklarda korkuyorlar ,toplum olarak işbirliği yapmalıyız düşmanlık degil

aslan
aslan - 1 yıl Önce

Neriman hanım, Allah yaratmıs diye her canlıyı sokkata görmek istemiyoruz. Sen köpek beslersin, ben de evimin önüne bir kurt veya ayı yavrusu getirip büyütsem mi diye düsündüm bir an???

SIRADAKİ HABER

banner115