Boyabat Tarihi Orta Çarşı Restorasyonu inşaatı başlıyor 

Boyabat Tarihi Orta Çarşı Restorasyonu inşaatı başlıyor 

8 Ağustos 2020 tarihinde ihalesi yapılan Boyabat Kentsel Tasarım ve Tarihi Kent Dokusunun Sağlıklaştırılması Projesi kapsamında 1. etapta restorasyonunun yapılacağı Orta Çarşı mevkindeki 61 yapının teslimi taraflar arasında imzalanarak gerçekleştirildi.. 

Orta Çarşı mevkindeki tarihi bir dükkan içerisinde müteahhit firmaya yer tesilimi yapılarak taraflar arasında imzaların atıldığı toplantıya Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ve teknik ekibi, Samsun Röleve ve Anıtlar Bölge Müdürü Ali Sarıalioğlu, Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mehmet Demircan ve Yüklenici Firma Barboros İnşaat temsilcisi Özkan Şeker katıldılar. 

İmzaların atılmasıyla birlikte yapılan basın açıklamasında konuşan Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, tarih ve kültür şehri Boyabatımızın geleceği için tarihi bir güne şahitlik ediyoruz dedi. 

Çakıcı, babasının da dükkanı olduğu ve çocukluğunun geçtiği Boyabat'ın kalbi olan Orta Çarşı'nın tarihi özelliğinin devam etmesi için özüne uygun olarak restorasyona gerek olduğunu ifade ederek, "Belediye başkanı olduğum yıldan bu yana tarihi çarşımızın restorasyonu en büyük hayalimdi. Allah bu güne nasip etti. Kültür ve Turizm Bakanımız ve yardımcısına, vekilimiz abimiz Dr. Nazım Mavişe Kültür Bakanlığı ile ilgili yürütülen bütün projelerde çok emeği ve destekleri olan Samsun Röleve ve Anıtlar Bölge Müdürü Ali Sarıalioğlu'na ve bize destek veren Orta Çarşı esnaflarımıza çok teşekkür ediyorum. 

Türkiye'nin yükselen değeri Boyabat'ın, inşallah emin adımlarla geleceğe, gelecek nesiller için inşasına devam ediyoruz. Tarihi çarşımız Boyabat'ın çeyiz sandığı. Bu sandığın içindeki çeyizimize Boyabatlılar olarak hep birlikte sahip çıkalım. 

Daha önce ihalesini yaptığımız Orta Çarşı'mızın restorasyon çalışmalarının başlaması için bu gün müteahhit firmaya yer teslimi yaptık. Çok yakın bir zamanda inşaatı başlayacak. Bu projede emeği olan herkese teşekkür ediyorum. 

Birlik ve beraberlik içerisinde 2023'e Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümüne, tarihimizle, kültürümüzle, birikimlerimizle hep beraber hazırlanıyoruz."
dedi. 

Başkan Çakıcı ve beraberindeki heyet imzaların atılması ve basın açıklaması sonrasında Orta Çarşı içinde gezerek incelemelerde bulundular. 

 

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2020, 18:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115