Boyabat Tarihi İnönü İlkokulu restorasyonu başladı

Boyabat Tarihi İnönü İlkokulu restorasyonu başladı

Boyabat Tarihi İnönü İlkokulu restorasyonu başladı

Boyabat'a 1929 yılından bu yana hizmet eden ve 2017 yılında alınan kararla boşaltılan İnönü İlkokulu restorasyon süreci başladı.

Boyabat'ın Büyük Meydan İlk Mektebi olarak bilinen tarihi İnönü İlkokulu 2017 yılında alınan kararla boşaltılmış ,içerisinde uyuşturucu madde kullanıldığı,alkol alındığı,kimliği belirsiz kişilerin okula zarar verdiği yönünde şikayetler artmıştı.

Bu kapsamda yeni bir proje ile hayata geçirlmek istenen Tarihi Boyabat İnönü İlkokulu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından  yatırım programına alındı.  Sinop İl Özel İdaresi Destek Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde yapılan ihale sonucunda tarihi İnönü İlkokulu'nda restorasyon çalışmaları başladı.

Geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili açıklama yapan Milletvekili  Nazım Maviş '' Tarihi okul binamız, yapılacak restorasyon çalışmalarının ardından öğretmenevi olarak kıymetli öğretmenlerimize ve hemşerilerimize hizmet verecektir” ifadelerine yer verdi.

- Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2022, 16:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mahalleli
Mahalleli - 2 yıl Önce

Projedeki LUNAPARK yerine OTOPARK olsun. Eğer proje lunapark yoksa o zaman lunaparkı kaldırın.

okuyucu
okuyucu - 2 yıl Önce

konumu itibarı ve geniş alanıyla burası teknik lise olabilir boyabatımızın öğretmenevi ihtiyacı yoktur ama teknik liseye ihtiyacı vardır, yetkililere duyrulur

SIRADAKİ HABER

banner115