Boyabat'ta Cumhuriyet'in 99. kuruluş yıl dönümü törenle kutlandı

Boyabat'ta Cumhuriyet'in 99. kuruluş yıl dönümü törenle kutlandı

Boyabat ilçesinde Cumhuriyet'in 99. kuruluş yıl dönümü kapsamında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni gerçekleştirildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yıl dönümü Şehir Stadyumu'nda Kaymakam Enver Yılmaz ve Belediye Başkanı Hüseyin Coşar'ın törene katılan öğrenciler ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmasında Asırlar boyunca bağımsız olarak yaşamış yüce Türk Milletinin yeniden dirilişinin simgesi olan Cumhuriyetimizin 99’uncu Yıl dönümünü hep birlikte kutlamanın coşku ve heyecanını yaşıyoruz. dedi.
 

Yılmaz, konuşmasında  "Ülkemizin her köşesinde Cumhuriyetimizin 99. yıldönümünü milllet olarak kutlamanın haklı gururu ve sevincini yaşıyoruz. Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.

19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun idare Cumhuriyet idaresidir diyerek ilan ettiği Cumhuriyet bizlere bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.

Cumhuriyet rejimi  insani değerlere önem veren halkın kendini yönettiği hukukun üstünlüğüne dayalı demokratik  yönetim şeklidir. Hiç şüphesiz tarihimizin en büyük ve  kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan devletin şekliyle ilgili bir değişim olmanın ötesinde daha büyük ve kapsamlı bir değişime tekabül eden Cumhuriyet, getirdiği yeniliklerle Türk insanının ufkunu genişletmiştir.


Cumhuriyet ile ekonomik sosyal ve siyasal yaşantımız  görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır. Cumhuriyetin ilanı ile ülkemiz çok önemli adımlar atmış çağdaş dünyanın saygın bir üyesi haline gelmiştir. 


Değerli Boyabatlılar Cumhuriyetin 100. Yılına bir sene kaldı. Vakit bütün dünyaya yepyeni bir  müjdenin haykırılma vaktidir. Vakit yepyeni ufuklara doğru atların eğerlenme vaktidir, vakit  akıl ile adap ile ahlak ile adalet ile muassır medeniyet sürecini aşma vaktidir. 

Değerli hemşehrilerim ülkemizin modern ve medeni dünyadaki yerini geliştirmek için hepimize görevler düşmektedir. Bu yüzden milletimizi ilgilendiren her meseleyi heyecan ve ısrarla izlemeliyiz.

Türkiye Cumhuriyeti çağdaş dünya ile uyum içinde şanlı tarihini, geleneklerini, inanç ve değerlerini muahafaza ederek sonsuza kadar yaşayacaktır. 

Sevgili gençler sizler Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Bu eseri onlara bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak' sözleriyle Cumhuriyeti emanet ettiği geleceğin ümidisiniz. Taşınıdığınız bu emanetin ağırlığı ve sorumluluğunun bilincinde olduğunuza inanıyoruz. Yarınımızı yetiştirme görevinin sahibi değerli öğretmenlerimiz çağın gerektirdiği donanıma sahip araştıran soran soruşturan, sosyal becerileri gelişmiş, sorumluluk alan gençleri yetiştirmek sizlerin temel amacı olmalıdır.

Bu duygu ve düşünceler ile başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere , bizlere bu vatanı emanet eden ülkemiz için canını veren aziz şehitlerimizi minnet duygularıyla anıyor Büyük Türk Milletinin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun." ifadelerine yer verdi.

Öğrencilerin günün anlam ve önemiyle ilgili şiirlerini okumalarının ardından halk oyunları ve diğer ekipler gösterilerini sergilediler.

Program öğrencilerin 100 metre koşu yarışması, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından plaket ve ödüllernin verilmesi ardından Atatürk Ortaokulu bandosu eşliğinde gerçekleştirilen resmi geçitle sona erdi. 

Törene Cumhuriyet Başsavcısı Habibullah Keser, Adli Yargı, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Çağrı Alperen, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Emre Gökmen, İlçe Jandarma Komutan Vekili J.Astsubay. Kd. Bşç Ömer Öztepe, Boyabat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğ. Gör. Abdullah Eravcı, Boyabat Askerlik Şube Başkanı Uğur Kocaman, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Yaylaoğlu, CHP İlçe Bşkanı Mehmet Alarslan ve diğer ilgililer katıldılar

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2022, 14:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet ALARSLAN
Mehmet ALARSLAN - 1 yıl Önce

Mahmut hocam bu günkü törende Saygı Duruşu yapılmadan İstiklal Marşımız Okundu.Saygı duruşu yapılmadı yazını düzeltebilirsin.Niye saygı duruşu yapılmadığınıda öğrenirseniz sevinirim.Selamlar.

SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138