Boyabat Kaya Mezarı'nda tabelalar perişan halde !

Boyabat Kaya Mezarı'nda tabelalar perişan halde !

Boyabat Kaya Mezarı'nda tabelalar perişan halde !

Sinop Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün başvurusu üzerine toplanan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından koruma altına alınan, Boyabat Kaya Mezarı’nda turistleri bilgilendiren tabelalar perişan halde bulunuyor.

Sinop’un Boyabat İlçesine bağlı Salar Köyü’nde bulunan ve M.Ö 7. Yüzyılda Paflagonlayılar tarafından yapıldığı tahmin edilen, Kral Kaya Mezarı’nda ki bakımsızlık vatandaşlar tarafından tepkiye neden oldu. 11.Boyabat Tarihten Doğaya Bahar Yürüyüşü’nde yürüyüş güzergahında bulunan ve ilçenin önemli bir tarihi ve turizm değeri olan Kral Kaya Mezarı’nda bilgilendirici tabelaların paslı ve yazılarının silinmiş olduğu görüldü. Turizme kazandırılmasıyla ilgili yıllardır çalışma yürütülen tarihi Kral Kaya Mezarı’nın bu halde olması tarih ve doğaseverler tarafından tepkiyle karşılandı.

Bahar yürüyüşüne katılan ve yetkililerin duruma müdahale etmesini isteyen Oğuz Bayat ‘’ M.Ö yüzyıllarda inşaa edilmiş ve yöremizde eşi benzeri bulunmayan bu önemli tarihi yapıya çevre düzenlemesi gerekiyor. Buraya gelen turistlerin bilgi alabilmesi lazım. Bilgilendirici tabelalar silinmiş ve paslanmış bir an önce yetkililerin buraya müdahale etmesi gerekmekte. Yaz aylarının gelmesiyle bilikte ilimize gelecek turist sayısında da artış olacağı öngörülüyor acilen buranın bakıma ihtiyacı var , yetkililerin yardım etmesini talep ediyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

Sinop Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden 2022 Aralık  ayında yapılan açıklamada ; Boyabat Kral Kaya Mezarı’nın turizme kazandırılması ile ilgili de çevre düzenlemesi ve benzeri çalışmaların yürütüldüğü  ifade edilmişti.

- Boyabat Sesi

YORUM EKLE
YORUMLAR
Şükrü doyum
Şükrü doyum - 12 ay Önce

Bir an önce o tabelaya müdahale edilmeli..yakışmıyor

SIRADAKİ HABER

banner115