Boyabat İlçe Emniyet Müdürlüğü Uyardı! ''Kurban Bayramında Dolandırıcılara Kurban Olmayın!''

Boyabat İlçe Emniyet Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramıyla ilgili Boyabat Kurbanlık Hayvan Pazarınai, Hayvan sahiplerine ve Kurbanlık almak isteyen vatandaşlara dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları için broşür dağıttı.

Boyabat İlçe Emniyet Müdürlüğü Uyardı! ''Kurban Bayramında Dolandırıcılara Kurban Olmayın!''

Kurban Bayramı öncesinde piyasaya yaklaşık olarak 25 milyar lira kurbanlık parasının girmesinin beklendiği belirtiliyor. 

Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da dolandırıcı ve kalpazanların piyasanın hareketlendiği ve kurban satışlarının arttığı canlı hayvan pazarlarında dolandırıcılar yine iş başında. Kalabalık pazarlara giden dolandırıcılar sahte paralarla alıveriş yaparak piyasaya sahte para sürüyor. 

Emniyet Ekipleri Boyabat Kurbanlık Pazarını gezerek, pazarcı esnafı ve vatandaşları özellikle kurbanlık alışverişinde sahte paraya karşı çok dikkatli olmalarıyla ilgili  uyardı.

Kurban Bayramına az bir zaman kala alışveriş yoğunluğu yaşanan pazar yerlerinde sahte paraya karşı uyarıda bulunan Emniyet ekipleri, Pazar ve çevresinde güvenlik tedbirleri alınacağını belirtti. 

Bir yıl boyunca köyünde, çiftliğinde büyük emekler sarf ederek hayvanını besleyip pazara getiren üreticinin emeğinin boşa gitmemesi için pazar yerlerindeki denetimler artırıldı. Kurban satıcıları sahte paraya karşı Emniyet güçleri tarafından bilgilendirilerek bilinçlendirildi. Boyabat Emniyet Müdürlüğü Özellikle bayram arifesinde pazarların yoğunluğundan faydalanarak piyasaya sahte para sürmeye çalışan dolandırıcılara fırsat vermemek için yoğun mesai yapıyor. Ayrıca bu yıl  sahte paranın nasıl tespit edileceği yurt genelindeki pazarlarda hem vatandaşlara hem de satıcılara uygulamalı olarak gösterililecek.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2019, 15:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138