Boyabat Hayvan Pazarı yeniden açıldı

Sinop'un Boyabat ilçesindeki hayvan pazarı Kurban Bayramı dolayısıyla yeniden açılarak, kurbanlıklar müşterilere sunuldu.

Bir süre önce şap hastalığı nedeniyle kapanan Daylı köyü mevkindeki Boyabat Hayvan Pazarı, gerekli tedbirlerin alınmasının ardından yeniden açıldı.

Kurban Bayramı öncesi hizmet vermeye başlayan hayvan pazarında besiciler kurbanlıklarına müşteri beklerken, ilk günde tüketicilerin fiyat öğrenmeye çalıştığı, yoğunluğun ve satışların bayram öncesi son iki günde olacağı ifade edildi.

Pazarın açılışına Boyabat Belediye Başkanı Hüseyin Coşar da katılarak besiciler ve kurbanlık almaya gelen vatandaşlarla sohbet edip, bereketli ve hayırlı işler diledi.

Kurban Bayramı'nın dini vecibelerimizden biri olduğunu söyleyen Coşar, Boyabat Sesi muhabirine yaptığı açıklamada, "Yılda iki dini bayramımız var, birinci Ramazan Bayramı'nı geride bıraktık. İkincisi de Kurban Bayramı ki kurban Allah'a yaklaşmak için yerine getirilmesi gereken zengin sayılan müslümanların yerine getirmesi gereken bir vecibedir.

Bu vecibeyi yerine getirirken de hayvan pazarlarımız oluşuyor. Memleketimizde de senelerden beridir süregelen bir pazarımız var. Bugün pazarımızın ilk günü bu sebeple biraz hareketsiz. Elimizdeki verilere ve trafik yoğunluğuna baktığımız da tahmin ediyoruz ki bu sene Kurban Bayramı çok hareketli geçecek. Dolayısıyla besicilerimiz kurban satacak ve vatandaşlarımız kurban alacaklar, kurban kesecekler bu kapsamda da bir ekonomik canlılık oluşacak ve iyi geçeceğine inanıyorum.

Kurban Pazarına hayvanlarını getirecek besicilerimize hayırlı kazançlar diliyorum.Kazasız belasız huzurlu bir Kurban Bayramı geçirmeyi Cenabı Allah'tan diliyorum. Tüm hemşehrilerimizin Kurban Bayramını şimdiden kutlarım." ifadelerine yer verdi.

Mahmut Coşkun

Boyabat İlçesinde Fener Alayı Düzenlendi Boyabat İlçesinde Fener Alayı Düzenlendi