23 Nisan Bayramı'nı Kalebağı'nda Kutladılar

23 Nisan Bayramı'nı Kalebağı'nda Kutladılar

23 Nisan Bayramı'nı Kalebağı'nda Kutladılar

Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bu yıl da Kalebağı’ında kutladı.

Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu yöneticiler, öğrencilerin coşkusunun, heyecanının okul bahçesine sığmayacağını düşünerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı öğrencileriyle birlikte İlçemiz Kalebağı Mesire Alanı’nda kutladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan kutlamalarda günün anlam ve önemine değinen konuşmalar yapıldı, şiirler okundu, şarkılar söylendi. Topluca kahvaltı yapıldı, okuma etkinliği gerçekleştirildi. Ardından halat çekme, mendil kapmaca, penaltı atma, unlu bardaktan pinpon topu çıkarma, çuval yarışı, balon patlatma, yumurta taşıma, su taşıma, Tic Tac Toe gibi oyunlar oynandı, yarışmalar yapıldı. Okulda açılan enstrüman kursuna giden öğrenciler tarafından “Hayat Bayram Olsa, Arkadaşım Eşek, Sarı Çizmeli Mehmet Ağa” şarkıları çalındı, söylendi. Tüm öğrenci ve öğretmenler neşe ve coşkuyla şarkılara eşlik ettiler.

Öğrencilerin büyük keyif aldıkları gözlenen kutlamaların, bayramın, ruhuna en uygun şekilde yapıldığını belirten Okul Müdürü Halil Gündoğdu ‘’Eğitim, yalnızca okulda ya da okulun bahçesinde değil; her yerde, her şekilde ve hayat boyu devam eden bir süreçtir. Bu sürecin önemli bir kısmı da olabildiğince farklı mekânlarda farklı zamanlarda, öğrenmeyi eğlenceli hale getirerek gerçekleştirilmelidir. Bu nedenle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan edilen 23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bu formatta bu yıl 2. kez gerçekleştirdik. “Çağ Açacak Erdemli ve İnançlı Nesiller Yetiştirmek İçin” vizyonumuz doğrultusunda bedenen ve ruhen sağlıklı nesiller yetiştirme amacımıza hizmet eden bu etkinliğimizin gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm meslektaşlarıma, arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim.‘’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2019, 16:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115