TMO Boyabat'ta çeltik alımına başladı 

TMO Boyabat'ta çeltik alımına başladı 

TMO Boyabat'ta çeltik alımına başladı 

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Boyabat ilçesinde çeltik alımına başladı.

Boyabat Ziraat Odası Başkanı Cemil Elmacı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) bulunan çeltik üreticilerinin TMO sisteminden randevu alarak, çeltiklerini Boyabat Sanayi Sitesi'nde açılan TMO çeltik alım noktasına teslim edebileceklerini söyledi.

Elmacı, açıklamasında "Boyabatımızın 2022 Çeltik Hasadı bereketli bir şekilde rabbim bizlere nasip eyledi. Rekolte ve randımanlarımız güzel. Dolu ve su baskınları olmasına rağmen çiftçimizin yüzü güldü. Hükümetimizin vermiş olduğu fiyat 12 lira 50 kuruş ile 15 lira arasında  güzel bir fiyat verdiler.

Bu sene sulama sıkıntımız olmadı. Fakat önümüzdeki yıllarda su sorunumuzun büyük ölçüde olma ihtimali var. Çiftçimiz elektrikten yana sıkııntılı. Mazot, gübre fiyatları yüksek bu konuda hükümetimizden destek bekliyoruz. 

Özellikle Kolaz Çayı'na bir baraj istiyoruz. Yaklaşık yılda 25 trilyon paramız yurt dışına gidiyor bu paranın yurt içinde kalması için Kolaz Çayına bir baraj istiyoruz. 

Taşhanlı ile Aşıklı arasında yapılacak 800 kodlu bir baraj Maruf'a kadar Boyabat Köylerine hizmet verecek. Bakanımıza muhtarlarımızla birlikte dilekçemizi verdik.

Yaklaşık 24 Köyümüzde su baskını oldu, buda çeltiğimize  büyük oranda zarar verdi. Bunun önüne geçmek için bir baraj planlanmış Hanönü bölgesinde Taşköprü  Barajı. Bu da Kastamonu'da ki barajların tahliye siboplarından gelen  kontrolsuz sular ilçemizi sular altında bırakıyor.

ÇKS yapan  çiftçilerimiz E-Devlet üzerinden randevu alarak bugün açılışını yaptığımız Türkiye Toprak Mahsulleri Ofisi deposuna ürünlerini getirebilirler. Burada Tarım Kredi Kooperatifi de alıyor tüccarımız da alıyor, TMO Bölge Müdürlüğü'de alıyor. Bizlere destek olan bu imkanları sağlayanlara çiftçiler adına teşekkür ediyorum." ifadelerinde bulundu.

TMO'nun çeltik alım açılışına TMO Havza Ajans Amirİ Selçuk Göktaş, Boyabat Ziraat Odası Başkanı Cemil Elmacı, İl Genel Meclisi Üyeleri Mustafa Demircan, İsa Bağcı, köy muhtarları ve çeltik üreticileri katıldı.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2022, 15:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115