Boyabat Ziraat Odası Başkanı Cemil Elmacı’dan önemli açıklamalar

Boyabat Ziraat Odası Başkanı Cemil Elmacı’dan önemli açıklamalar

Boyabat Ziraat Odası Başkanı Cemil Elmacı’dan önemli açıklamalar

Boyabat Şıhlı Köyü’nde 2022 Çeltik Hasadı’na katılan Boyabat Ziraat Odası Başkanı Cemil Elmacı önemli açıklamalarda bulundu. Boyabatlı Çeltik Üreticilerinin sorunlarına değinen Başkan Elmacı, Kolaz Çayı Barajı yapımı için yetkililerden taleplerde bulundu. Cemil Elmacı  Boyabat Sesi Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada ; 

‘’ Boyabat’ta ki çiftçilerimize bereketli bir yıl olsun bütün özveriyle çalışan çiftçilerimize şahsım ve Ziraat Odası Başkanlığı olarak teşekkür ediyorum. Devletimiz bu sene çok güzel bir taban fiyat açıkladı, 40 randımandan 60 randımana kadar fiyatları belirledi. Güzel bir fiyat inşallah çiftçimiz için iyi olacak. Boyabatın çeltik üreticilerinin en büyük sorunu su baskınlarıdır. Şu dönemde suyun debisinin sıfır olması gerekirken görüldüğü üzere su hala yüksek debide akmaktadır. Bu su, suyun bol olduğu zaman Kastamonu bölgesinde ki barajların tahliyelerinden akan sular nedeniyle Boyabat’ta  toplamda 24 köy sular altında kaldı. Bu da çeltiklerde yüzde 30 verim düşüklüğüne sebep oldu.

Özellikle Cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanlarımız ve kamu kurum amirlerimizden  talebimiz Taşköprü Barajı’nın yapılmasıdır. Bu barajın biran evvel hayata geçmesini istiyoruz. Baskınlar hala bizi tehdit ediyor. İlgililerden bu konuyla ilgili yardım bekliyoruz.

Diğer bir değineceğim konu ise  Boyabatımızın 34 köyü ve 9 merkez Mahallesi ve toplam 43 mahallemizin içme suyunu karşılayacak Kolaz Çayı’na sulama ve içme suyu barajı talebimiz oldu. 106 Muhtarımızın tamamının imzasıyla bakanlığımıza bu konuda ziraat odası olarak dilekçemizi sunduk.

Zamanında yapılan Dodurga Barajı’ndan Boyabat’ın hiçbir köyüne sulama suyundan bir damla su gelmemiştir. Küresel Isınma öncesinde planlanmış bir bu barajın ne Boyabat’a ne de Durağan ve Saraydüzü’ne faydası yoktur.Bu nedenle hiç elektrik harcamadan Boyabat’ın 43 muhtarlığına hizmet verecek olan Kolaz Çayı Barajı’nın hizmete alınmasını şahsım ve Ziraat Odası adına talep ediyorum. ‘’ ifadelerine yer verdi.

- Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2022, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115