Boyabat TSO Başkanı Abdullah Genç, Türkiye Toprak Sanayi Ürünleri Meclis Üyesi oldu

Boyabat TSO Başkanı Abdullah Genç, Türkiye Toprak Sanayi Ürünleri Meclis Üyesi oldu

Boyabat TSO Başkanı Abdullah Genç, Türkiye Toprak Sanayi Ürünleri Meclis Üyesi oldu

Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulllah Genç ,Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde sektörel gelişmeyi teşvik etmek amacıyla oluşturulan Türkiye Toprak Sanayi Ürünleri Meclis üyesi oldu.

Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada ''  Türkiye Toprak Sanayi Ürünleri Meclisi, ilçemizin ve bölgemizin en önemli sektörü olan toprak sanayisinin gelişimi ve sorunlarının çözümü noktasında söz sahibi bir meclistir. Bölge ekonomimizin ve istihdamımızın büyük kısmını karşılayan toprak sanayimiz artık TOBB Türkiye Toprak Sanayi Ürünleri Meclisi’nde temsil imkânına kavuşmuştur.

Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Genç, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun tensipleri ile Türkiye Toprak Sanayi Ürünleri Meclis Üyesi olmuştur. TOBB Ekonomik Raporu İnceleme Komisyonu üyeliğini de sürdüren Boyabat TSO Başkanı Abdullah Genç, ilçemizin ve bölgemizin en büyük sanayi kolu olan Toprak Sanayisini TOBB nezdinde temsil edecektir.
Toprak sanayisinde faaliyette bulunan tüm işletmelerimize hayırlı olmasını dileriz.


Türkiye Sektör Meclisleri TOBB adına sektörleri temsil ederek, gerek sektörlerimizde ortak görüşlerin oluşturulmasına, gerekse özel sektör ile yetkili merciler arasında bir temas noktası olarak kamu özel sektör işbirliğinin geliştirilmesine imkân sağlamaktadır.

65 farklı meclisten oluşan Türkiye Sektör Meclisleri kamu kurum ve kuruluşlarını, sektörde faaliyet gösteren işadamlarının kurduğu dernek ya da kuruluşları ve firmaları bünyesinde barındırmakta, sektörlerimizde ortak görüşlerin oluşturulmasına ve özel sektör ile yetkili merciler arasında bir temas noktası olarak kamu-özel sektör işbirliği ve ortaklığının geliştirilmesine imkân sağlamaktadır.

Gerek kapsadığı sektörlerin çeşitliliği ve gerekse amaç ve niteliği bakımından sektörlerimize ve ekonomimize büyük faydalar sağlama potansiyeli taşıyan Meclislerimiz, ekonomik sektörlerimizin tüm boyutlarıyla mercek altına alınacağı, sektörel yol haritalarının çizileceği ve düzenleyici etki analizlerinin işletilmesi de dâhil olmak üzere Avrupa Birliği ile müzakere sürecine önemli katkılar sağlayabilecek yapılar olarak tasarlanmışlardır.
Türkiye Sektör Meclisleri, sektörün tüm ilgili taraflarını bünyesine alan entegre yapısıyla, yerel olduğu kadar uluslararası nitelik taşıyan sektörel bir bakış açısıyla ve bugünün yanında geleceği kuşatan strateji ve vizyonuyla, dünyadaki benzer örneklerinden daha kapsamlı hizmetler sunmaya yönelmiş bir yapıdır. '' ifadelerine yer verildi.

- Boyabat Sesi


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115