Boyabat'taki baraj ve göletlere 100 bin  yavru sazan balığı bırakıldı

Boyabat'taki baraj ve göletlere 100 bin  yavru sazan balığı bırakıldı

Boyabat ilçesinde 2 baraj ve 2 gölete "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında toplam 100 bin yavru sazan balığı  takviye edildi.

Boyabat ilçesinde Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçeye bağlı Dodurga Barajına 50 bin, Kurusaray Barajına 15 bin, Maruf Göletine 15 bin ve Boyalı Göletine 20 bin olmak üzere toplam 100 bin adet sazan yavrusu bırakıldı.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında, Amasya Suluova Yedikır Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu tesislerinde üretilen pullu sazan balığı yavrularından 100 bini Boyabat ilçesindeki 2 baraj ve 2 gölete sularla buluşturuldu.

Boyabat Tarım ve Orman İlçe Müdürü Murat Usta, Suluova Yedikır Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu tesislerinde üretilen pullu yavru sazanlardan 100 bin adet yavru balığı teslim alarak, aynı gün Boyabat ilçesine bağlı 2 baraj ve iki gölete bırakarak takviyede bulunduklarını söyledi.

Usta "Üretim tesislerinden teslim aldığımız içlerine oksijen basılan çift katlı polieliten torbalar içinde bulunan 100 bin adet yavru sazan balığını zamanla yarışarak aynı gün göletlerimize bırakmanın mutluluğunu yaşadık. Bu yavrular bulundukları sulardaki besin durumuna göre 1-1,5 yıl içinde avlanacak seviyeye geleceklerdir.

Balık türleri ve stoklarının korunarak gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması en az bir kere üremelerine imkan tanınması sürdürülebilir balıkçılık açısından büyük önem arz etmektedir. Avlanma kurallarına uymak, daha fazla balığın üremesi demektir. Bu da vatandaşımız ve ülke ekonomisine olumlu yansıyacaktır. Ben, bize bu imkanları sağlayan Tarım ve Orman Bakanlığımıza, Sinop Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüze, yavru sazan üretim tesislerinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, bol, bereketli balık sezonları diliyorum" dedi.

Yavru sazan balıklarının taşınması, baraj ve göletlere bırakılmasında görev alan Boyabat Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisi Yunus Özdemir ve Sağlık Teknisyeni Rahmi Somuncu da "Biz üzerimize düşen görevi yapmaya devam edeceğiz, inşallah vatandaşlarımızın da duyarlı davranışlarıyla buralardaki balık oranları her yıl artar." dediler.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2021, 22:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115