Boyabat'ta, Muhtarlara Orköy Kredileri hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı

Boyabat'ta, Muhtarlara Orköy Kredileri hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı

Boyabat'ta, Muhtarlara Orköy Kredileri hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı

Boyabat ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen köy muhtarlarına yönelik Orköy Kredileri hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

İlçe Kaymakamlığı tarafından Boyabat 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirilen program Boyabat Orman İşletme Müdür Vekili Nejat Timur'un gündemle ilgili konuşmasıyla açıldı.

Sinop Orman ve Köy İlişkileri Şube Müdürü Fahri Atalay, Orköy kredilerinin orman köylülerinin refahını artırmak, aile ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amaçlı faizsiz ve yüzde yirmi hibeli bir devlet desteği olduğunu söyledi.

Atalay, projenin kapsamını açıklarken, "Orman Genel Müdürlüğü olarak, güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi, dış cephe mantolama, katı yakıtlı kalorifer sistemi, köy evleri elektrik iç tesisatı, traktör, tomruk çekme vinci (tambur), motorlu testere, hayvancılık, fenni arıcılık, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, seracılık ve mikro kredi olmak üzere çeşitli proje türlerinde desteklerimizi yüzde yirmi hibeli, projenin türlerine göre 3-7 yıl süreli faizsiz olarak sağlamaktayız ve sağlamaya devam ediyoruz." dedi.

Atalay, bu saydığımız türdeki projeler dışında, sizlerin bize sunacağınız farklı projeleriniz varsa, bize projenizle gelin değerlendirmeye alalım, diye ekledi.

Orköy destek kredilerini kimlerin alabileceğine de değinen Atalay, "Desteklerden orman köylüleri, kooperatifler ve üst kuruluşları faydalanabilecek. Ancak destekten yararlanacak orman köylülerinden o köyde en az 1 yıl ikamet etme şartı aranmaktadır. Daimi işçi, memur ve esnaf kişilere kredi verilmemektedir." dedi.

Atalay, kredilerden şehit yakınlarının öncelikli ve kurasız faydalanabileceklerini, ev kadınları için mikrokredi projeleri haricindeki konular için aileden yalnızca 1 kişiye kredi verileceğini ve borcunun tamamını aksatmadan ödeyenlere de tekrar kredi verilebileceğini söyledi.  

Atalay, salondaki izleyicilerin de sorularını dinleyerek cevaplandırdı.

İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz, Atalay'a Orköy destek kredileri hakkında bilgilendirmede bulunduğu için teşekkür edip, "Çok değerli muhtarlarımız, orman köylülerimiz, devletimizin çok cazip şartlarda sizlere sunduğu bu imkanlardan faydalanıp gelir düzeyinizi artırabileceksiniz. Başka yerlerde iş aramadan kendi topraklarınızda daha fazla gelir elde imkanını değerlendirin, diyorum." dedi.

Belediye Başkanı Şefik Çakıcı da "Orman köylülerine sunulan bu imkanlar, beni heyecanlandırdı, umutlandırdı. Bu fırsatı kaçırmayın, başarılı, verimli, bol kazançlar sağlayarak gençlere örnek olun. Gençlerimiz toprağında kalsın. Ben bu proje ile ilgili görselleri belediyemizin billboardlarında iki hafta süreyle tanıtımını yaptıracağım." dedi. 

Programa İlçe Emniyet Müdür Vekili Ramazan Baran, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Şeref Kutu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Hüseyin Cihan Tosunoğlu, İlçe Özel İdare Müdürü Kenan Esen, İl Genel Meclisi Üyeleri Mustafa Demircan, İsa Bağcı, köy muhtarları ve diğer ilgililer katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2022, 13:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
yenimahalleli
yenimahalleli - 2 yıl Önce

mıktarım artık sizlerdede yuzkalmamış tartın artık ayıptır

SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138