Boyabatlı öğrenci Türkiye derecesi aldı
Boyabat’ta eğitim alan öğrencilerin akademik ve sosyal alanlardaki başarıları dikkat çekmeye devam ediyor. İlçemiz Şehit Turan Meşe İlkokulu öğrencisi Azra Gökçe, 8. Geleneksel Akıl ve Zekâ Oyunları Yarışmaları’nda elde ettiği dereceyle hem Boyabat’ın hem de Sinop’un gururu oldu.
Önce ilçe birincisi, ardından il birincisi olarak büyük bir başarıya imza atan Azra Gökçe, Sinop’u Türkiye finallerinde temsil etme hakkı kazandı. Türkiye genelinden çok sayıda başarılı öğrencinin katıldığı finallerde mücadele eden genç öğrenci, yarışmayı Türkiye 17’ncisi olarak tamamladı.
Elde ettiği dereceyle ilini ve ilçesini en iyi şekilde temsil eden Azra Gökçe, eğitim camiası ve vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı. Başarılı öğrencinin elde ettiği bu sonuç, Boyabat’ta eğitim alanında sürdürülen çalışmaların ve öğrenci desteğinin önemini bir kez daha ortaya koydu.
Azra Gökçe’nin başarısında emeği bulunan okul yönetimi, öğretmenleri ve ailesine teşekkür edilirken, bu tür başarıların diğer öğrencilere de ilham kaynağı olması temenni edildi.
Karacaören Şehit Turan Meşe İlkokulu sosyal medya paylaşımında yapılan açıklamada; “Öğrencimiz Azra Gökçe ile gurur duyuyoruz. Bu süreçte büyük emeği olan değerli ailesine, onu yetiştiren öğretmenlerine ve destekleyen herkese yürekten teşekkür ederiz. Sevgili Azra’nın başarılarının katlanarak devam etmesini diliyoruz” ifadelerine yer verildi.







