Boyabat Barajı'nda denetimler artırıldı !

Sinop Boyabat Baraj Gölü’nde, su ürünleri kaynaklarının korunması amacıyla denetimler artırıldı. Kargı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen kapsamlı kontrollerde kaçak avcılığa yönelik önemli bir müdahale yapıldı.

Kayıp çocuktan sevindiren haber ; Ayaz A. sağ salim bulundu
Kayıp çocuktan sevindiren haber ; Ayaz A. sağ salim bulundu
İçeriği Görüntüle

Denetimler sırasında, sucul ekosisteme zarar verdiği ve balık popülasyonunu tehdit ettiği belirlenen, sahipsiz yaklaşık 800 metre uzunluğunda kaçak balık ağı tespit edilerek ekipler tarafından toplandı ve el konuldu.Yetkililer, kaçak ve kontrolsüz avcılığın doğal dengeyi bozduğuna ve su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirliğini tehdit ettiğine dikkat çekerek, bu tür faaliyetlere karşı denetimlerin aralıksız süreceğini bildirdi.

Ayrıca vatandaşlara da çağrıda bulunan ekipler, yasa dışı avcılıkla mücadelede duyarlı olunmasını ve şüpheli durumların ilgili kurumlara bildirilmesini istedi. Yapılan çalışmaların, hem doğanın korunması hem de gelecek nesillerin su kaynaklarından faydalanabilmesi açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.

H E5 Q Qbg Xc A A5 HstH E5 Q Qbg W Y A Eunl JH E5 Q Qb Bg A A A0Y