Boyabat'ta TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlendi

Boyabat ilçesi Sarıağaççayırı Ortaokulu'nda "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı" düzenlendi.

Boyabat Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sarıağaççayırı Ortaokulu birlikteliğiyle okul bahçesinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı" gerçekleştirildi.

Boyabat'ta Sürdürülebilir İnşaat Sektörü Semineri Boyabat'ta Sürdürülebilir İnşaat Sektörü Semineri

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunuşu ardından günün anlam ve önemi üzerinde konuşan okulun Bilim Teknolojileri Öğretmeni İrfan Gençer, bilim fuarlarının, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlamaktır, diyerek;

"Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın bileşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır.

Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda fen alanında 2 proje, matematik alanında 2 proje, robotik kodlama, Türkçe, İngilizce, beden eğitimi, müzik ve din kültürü alanında birer olmak üzere toplam 10 projeyi 30 öğrencimiz, 10 danışman öğretmen nezaretinde özverili çalışmalarını ortaya koydular.

Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler." dedi.

Yeryüzünde hiçbir icadın sıfırdan var olmadığını söyleyen Gençer, konuşmasını;

"Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır. Gelecek yıllarda daha çok projeyle fuarımızın geleneksel hale gelmesini temenni ederek hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum." diyerek tamamladı.

Okul öğrencilerinin folklor oyunlarını sergilemesi ardından kurdele kesimiyle açılışı yapılan bilim fuarını gezen Kaymakam Yılmaz, beraberindeki heyetle birlikte proje çalışmaları hakkında bilgi aldı, başarılı çalışmalarından dolayı öğrencileri ve danışman öğretmenleri tebrik etti.

Program hatıra fotoğrafları çekimiyle sona erdi.

Bilim furarına Kaymakam Yılmaz'la birlikte Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın, Belediye Başkan Yardımcısı Ayşenur Türkmen, Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Coşkun Dağcı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Osman Özkan, Sarıağaççayırı Ortaokulu Müdürü Mahmut Osman Etyemez, öğretmen, öğrenciler ve veliler katıldılar.

Mahmut Coşkun