4 gün sonra Boyabat'taki hareketlilik, görüntü ve röportajlarla Boyabat Sesi'nde
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Covid-19 salgını nedeniyle arefe gününden başlayıp Ramazan Bayramı sonuna kadar tedbirler kapsamında evlerinden çıkamayan vatandaşlar, 27 Nisan Çarşamba günü sokağa çıkma izni olan çocuklarını da alarak Boyabat sokak, park bahçe ve alışveriş merkezlerini doldurdular.
Sokaklarda görüşüp konuştuğumuz vatandaşların bir bölümü dört gün süreyle evde kalmanın devletin bir uygulaması olduğunu ve kabullendiklerini belirtirken, bazı vatandaşlar da yaz günlerinde eve kalmanın gereksiz ve zorluğundan bahsettiler. Çocukların sokakta olmaktan çok mutlu oldukları ve ilk isteklerinin dondurma, meyve suyu ve benzeri yiyecekler olduğu görüldü.
Bir kısım vatandaşlarımız da sokağa çıkamamak değil işsizlik ve ekonomik sıkıntılardan bahsedip, devletin kendilerine iş bulması talebinde bulundular.
Tam 46 dakikalık; ilçede alınan güvenlik önlemlerini, belediyemiz zabıtalarının ana cadde kenarlarındaki esnafların kaldırımlara inen tezgahlarına düzen vermelerinin görüntülerini, anneler, babalar ve çocuklarla yaptığımız sohbet ve röportajların görüntülerini, Kent Meydanı'nı, parkta tesadüfen karşılaştığımız Boyabatlı şairimiz Hasan Melih Koşar'ın kendi yazdığı ve ilk kez Boyabat Sesine canlı olarak okuduğu "Ben şaka yaptım, ölmedim de babam" şiirini hiç sıkılmadan ve zevkle izleyeceğinizi umuyor, tekrardan geçmiş Ramazan Bayramınızı tebrik ediyoruz.
Mahmut Coşkun